Auto gratis laten ophalen

29/10/2018   |   13/07/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Het kan de beste overkomen: je raakt betrokken bij een auto ongeluk en hebt flinke schade. Je auto rijdt niet meer en is al total loss verklaard. Omdat het ongeluk op de snelweg gebeurde, heeft het bergingsbedrijf de auto naar de locatie van het bergingsbedrijf gebracht. Het gevolg is dat jouw auto nu al enkele dagen bij het bergingsbedrijf staat, maar dat je eigenlijk niet goed weet wat je ermee aan moet. Repareren heeft geen zin meer en je was alleen WA-verzekerd. Tevergeefs probeerde je de auto nog via een marktplaats te verkopen, maar helaas kreeg je geen enkele reactie. Omdat je geen zin, tijd of geld hebt om het voertuig op te halen, wil je er zo snel en goedkoop mogelijk vanaf. Veel autosloperijen kunnen jou auto gratis ophalen.

Auto laten ophalen

Helaas is je kapotte schadeauto niet populair gebleken op het internet. Als je snel van je auto af wilt, kun je een autosloperij inschakelen. Autosloperijen werken meestal met een ophaalservice en kunnen de auto op een plek naar keuze op halen. Staat jouw auto bij een bergingsbedrijf of kapot voor je eigen deur? Dan kun er voor kiezen om de auto ter plekke op te laten halen. Het grootste voordeel hiervan is dat je niet met een autotransportbedrijf of aanhanger in de weer hoeft.

Auto gratis laten ophalen

Kosten auto laten ophalen

Verkoop je je auto aan een autosloperij? Dan zijn de kosten voor ophalen soms zelfs gratis. Je krijgt een vergoeding voor de auto en hoeft niets te betalen voor het ophalen. Het is belangrijk dat je van te voren goed overlegd wat voor mankementen de auto heeft. Als de auto niet meer rolbaar is, zal de sloperij een takelwagen moeten sturen. Deze service is duurder dan ophalen met een oprijwagen.

Hoe vind ik een geschikt bedrijf?

Je kunt contact opnemen met verschillende autosloperijen in jouw regio en omgeving. Je kunt je verhaal telefonisch vertellen en vragen of zij een ophaalservice aanbieden. Ook kun je de vergoeding al telefonisch afspreken. Vraag om een bevestiging per mail. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent.

Auto op laten halen bij het bergingbedijf

In veel gevallen kan de auto ook worden opgehaald op de locatie van het bergingsbedrijf. Je hoeft dan zelf niet eens aanwezig te zijn. Zorg dat je auto papieren (kentekenkaart en je tennaamstellingscodes) aanwezig zijn. Op die manier kan de autosloperij de auto vrijwaren en ben jij niet meer verantwoordelijk voor het voertuig. Spreek met het bergingsbedrijf af dat de autosloperij de vergoeding en de vrijwaring achterlaat en dat jij deze later ophaalt. Wil het bergingsbedrijf liever dat u zelf ook aanwezig bent? Kies dan een geschikt moment uit waarop u aanwezig kunt zijn. Meer informatie over een auto verkopen aan de autosloperij vind je hier.