Bedrijfsauto zelf (online) verkopen

19/10/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Dat je online je tweedehands personenauto relatief gemakkelijk kunt verkopen, dat weet tegenwoordig bijna iedereen. Echter, veel minder mensen zijn bekend met het verkopen van een bedrijfsauto via internet. Het verkopen van zo’n bedrijfsvoertuig, zoals een busje, een pick-up of een bedrijfswagen, is namelijk vaak net wat ingewikkelder dan het verkopen van een personenauto. In dit artikel lees je meer over het online verkopen van een bedrijfsauto. We vertellen je waar je op moet letten en wat handig is om te weten.

Bedrijfsauto verkopen

Een bedrijfsauto verkopen is niet altijd even eenvoudig als het verkopen van een particuliere auto. Dat komt door een aantal zaken. Zo is een bedrijfsauto vaak (veel) intensiever gebruikt en kunnen er duidelijke gebruikssporen zichtbaar zijn. Tegelijkertijd is de markt voor bedrijfsauto's kleiner. Gaat het om een busje van een technisch of gespecialiseerd bedrijf? Dan is de auto vaak voorzien van een inbouw die speciaal voor dit bedrijf gemaakt is. Hierdoor is het voertuig mogelijk zeer specifiek en zal er een selecte groep met potentiële kopers zijn voor jouw bedrijfsauto. Wil je de auto online verkopen, dan heb je daarvoor twee mogelijkheden. Je kunt de auto verkopen via een online marktplaats en deze zelf aanbieden of je kunt de auto laten opkopen.

Zelf online plaatsen

De auto zelf online verkopen is een mogelijkheid waarvoor je de meeste moeite moet doen. Lukt het verkopen? Dan krijg je op deze manier waarschijnlijk de hoogste prijs. Als je de auto online wilt verkopen verkopen, moeten alle papieren in orde zijn. Je zorgt ervoor dat de auto vrij is van reclame, bestikkering en andere zaken die gerelateerd zijn aan jouw onderneming. Vervolgens moet de auto goed schoongemaakt worden en kunnen er foto’s gemaakt worden. Maak duidelijke foto’s waarop alle belangrijke elementen van de bedrijfsauto zichtbaar zijn. Heeft de auto een speciale inbouw? Toon dit dan duidelijk. Maak een advertentie waarin alle functies, eigenschappen en extra’s benoemd worden. Wees hierin ook eerlijk over de gebreken, schade uit het verleden en de APK.

tweedehands bedrijfsauto verkopen

Laten opkopen

De tweede optie is een stuk minder arbeidsintensief. Daarvoor hoef je alleen online contact te leggen met een bedrijf dat auto’s inkoopt. Online zijn er veel bedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in het opkopen van bedrijfsauto’s. Sommige bedrijven kopen de auto's zelf in en andere bedrijven taxeren de auto en zorgen ervoor dat je een marktcomforme vergoeding krijgt. De afhandeling en de verkoop van de auto verlopen veel sneller. Echter, een nadeel van het verkopen van een bedrijfsauto op deze manier is dat je er vaak een lagere prijs voor krijgt.

Lukt verkopen niet?

Lukt het verkopen niet, bijvoorbeeld omdat de auto echt aan het einde van Latijn is? Kies dan voor verkoop aan een autosloperij. Een autosloperij koopt auto’s in alle staten. Het maakt dus niet uit of jouw bedrijfsauto veel schade heeft of zelfs total loss is.