Gratis je auto laten ophalen

27/03/2019   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

In sommige situaties is het wenselijk dat je zo goedkoop (en het liefste gratis) en snel mogelijk van je auto afkomt. Bijvoorbeeld als je betrokken bent geweest bij een zwaar ongeluk en je auto bij het bergingsbedrijf staat of als je auto (door bijvoorbeeld vandalisme) compleet uitgebrand is. Je had helaas geen all-risk verzekering en de verzekeraar zal dus niets vergoeden. Het vervelende is dat je nu met het autowrak, die geen enkele waarde meer vertegenwoordigd, opgescheept zit. De auto is niet meer rijbaar en je kunt hem niet wegbrengen. Ook heb je geen aanhanger om de auto te vervoeren naar de sloperij. Hoe kom je nu zo snel en goedkoop mogelijk van je auto af? Je leest het in dit artikel.

Gratis je sloopauto laten ophalen

In Nederland zijn er een paar honderd bedrijven actief die autowrakken en sloopauto's ophalen. Sommige bedrijven doen dit als een service en kunnen de auto daarom volledig kosteloos ophalen op een door jou gewenste locatie. In veel gevallen zal je auto namelijk een bepaalde vertegenwoordigen voor het sloopbedrijf. Zij hergebruiken bepaalde onderdelen en recyclen het overtollige ijzer.

Hoe vind ik een autosloperij die auto's gratis ophaalt?

Het vinden van een autosloopbedrijf dat auto's ophaalt is vrij eenvoudig. Zoek op deze website, het internet of maak gebruik van een gratis sloopauto ophaalservice. Vergelijk eventueel verschillende autosloperijen met elkaar om goed in te kunnen schatten hoeveel jouw auto ongeveer waard is. De vergoeding kan varieren van enkele tientjes tot soms wel duizenden euro's als het om een nieuwere auto met beperkte schade gaat.

Sloopauto gratis laten ophalen

Waar moet je rekening mee houden?

Hou er rekening mee dat vrijwel geen enkele autosloop direct tijd voor je heeft. Ze halen vaak meerdere auto's per week en soms zelfs per dag op. Dat betekent dat ze werken met een agenda en jouw auto inplannen. Het kan dus even duren voordat je auto daadwerkelijk opgehaald wordt. Heb je haast? Bel dan zo snel mogelijk naar een autosloperij in de buurt. Zij zullen jou vertellen wanneer ze tijd hebben om de auto op te halen en wat ze voor vergoeding betalen. Zorg bovendien dat je je autopapieren in orde hebt. De medewerkers van de autosloop kunnen jouw auto ter plekke vrijwaren als jij je autopapieren bij de hand hebt. Je ontvangt van hen een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Met dit vrijwaringsbewijs kun je aantonen dat je niet langer de eigenaar bent van het voertuig en dat je dus niet meer verantwoordelijk bent voor het voertuig.