Inname sloopauto: waar kun je terecht?

06/04/2021   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een sloopauto naar een autosloperij brengen of een sloopauto laten ophalen door een autodemontagebedrijf is voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid. Sterker nog: hoewel er jaarlijks zo'n 200.000 auto's op de sloop belanden, zijn er heel veel mensen die nog nooit een auto naar de sloop hebben gebracht. Veel mensen ruilen hun auto in als ze een nieuwe kopen. Het autobedrijf levert de sloopauto vervolgens in. Toch kan het zomaar voor komen dat ook jij te maken krijgt met een situatie waarin je een sloopauto van de hand wil doen. Vraag je je af waar je terecht kunt voor inname van jouw sloopauto? In dit artikel geven je meer informatie.

Sloopauto inname

De stort kennen we ongetwijfeld allemaal. De meeste mensen zullen vroeg op laat een bezoek brengen, bijvoorbeeld om puin of oude meubels weg te brengen. Een soort gelijk systeem bestaat ook voor sloopauto's. De bedrijven die actief zijn in deze branche worden autosloperijen, autoslopen of autodemontagebedrijven genoemd. Deze bedrijven focussen zich met name op de inname van oude en kapotte voertuigen en het recyclen ervan. Dat kunnen auto's, maar bijvoorbeeld ook motors of boten zijn. Net als bij de stort worden de ingenomen sloopauto's zoveel mogelijk gerecyled. Dat wil zeggen dat de vloeistoffen worden onttrokken, dat waardevolle auto onderdelen worden gedemonteerd en dat de restmaterialen gescheiden worden. Aan de verkoop van overgebleven materialen kan een autosloperij geld verdienen.

Sloopauto inname

Waar kan je terecht met een sloopauto?

In Nederland zijn een paar honderd autosloperijen actief. De ene sloperij is de andere niet, want sommige bedrijven zijn slechts gespecialiseerd in een aantal merken, maar toch zijn er veel bedrijven die sloopauto's van allerlei automerken innemen en zelfs op komen halen. Ben je benieuwd welke autosloperijen er in jouw buurt actief zijn? Ga dan op zoek naar een bedrijf in jouw buurt.

Krijg ik een vergoeding?

De vergoeding die je voor je sloopauto ontvangt, is afhankelijk van verschillende factoren. Toch is het goed om te weten dat je in de meeste gevallen een vergoeding krijgt voor een oude auto. Verwacht trouwens geen gouden bergen, tenzij je een relatief jonge schadeauto aan gaat bieden. De vergoedingen die worden uitbetaald varieren van enkele tientjes tot enkele honderden euro's. In slechts enkele gevallen loopte de vergoeding op tot meer dan duizend euro.