Snel je auto verkopen

29/12/2018   |   26/09/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Er zijn situaties waarin je zo snel mogelijk van je auto af wilt. Bijvoorbeeld als je in de schulden terecht bent gekomen, wanneer je je baan verloren hebt een geen auto meer nodig hebt of wanneer je auto door schade is veranderd in een schadeauto. Op zo'n moment is het fijn als je auto binnen een paar dagen kwijt bent. Zolang de auto in je bezit is, lopen de kosten door. De wegenbelasting kost al snel enkele euro's per dag en hetzelfde geldt voor de autoverzekering. In een week tijd, kost een stilstaande auto, al snel enkele tientjes. Wil je zo snel mogelijk van je (oude) auto af? Kies dan voor verkopen aan een autosloperij of autodemontagebedrijf.

Snel je auto wegbrengen naar de autosloperij

Wil je direct van je auto af, mag deze nog de weg op en is deze rijbaar? Dan kun je er voor kiezen om je auto zelf naar een autosloperij toe te brengen. In ruil voor jouw auto ontvang je een vergoeding en een vrijwaringsbewijs. Met het vrijwaringsbewijs kun je de autoverzekering stopzetten. De wegenbelasting wordt na vrijwaring automatisch stopgezet. Hier heb je dus geen omkijken meer naar. Vaak kun je dit in een paar uurtjes regelen. Je voorkomt op die manier onnodige kosten!

Snel je auto laten ophalen door een auto ophaaldienst

Als je je auto liever wil laten ophalen, bijvoorbeeld omdat de auto schade heeft of niet meer apk gekeurd is, dan kun je kiezen voor de auto ophaaldienst. Veel autosloperijen hebben een eigen ophaaldienst waarmee ze auto's op locatie ophalen. Dit is een groot voordeel als de auto niet meer rijdt, maar ook als u geen zin hebt om de auto zelf weg te brengen. U hoeft niet zelf aan de slag met een aanhanger of op zoek naar een autoransportbedrijf!

Ook als je de auto laat ophalen, ontvang je vaak een vergoeding. Neem telefonisch contact op met een autosloop in de buurt en spreek een prijs, tijd en locatie af. Ter plekke ontvangt u het geld, meestal contant, en het vrijwaringsbewijs.

Auto naar de sloop

Toch waar meer tijd?

Heb je toch wat meer tijd? Dan kun je ervoor kiezen om je auto aan te bieden op een marktplaats of aan een auto inkoop bedrijf. Vaak ligt de vergoeding die je krijgt hoger dan bij de autosloperij. Toch moet je er rekening meehouden dat een stilstaande auto ook geld kost. Zeker voor oude auto's geldt dat je ze niet gemakkelijk kwijt raakt en dat de verkoopprijs, zelfs in een gunstig geval, niet heel erg hoog zal zijn. Als je de auto 1 maand moet laten staan, kost het je al snel € 100,-. Vraag je zelf dus van te voren goed af of het interessant is om te wachten op een betere prijs. Scheelt het slechts € 50,- of € 100,-? Dan is het de moeite vaak niet waard.