Vandaag van je auto af?

04/09/2019   |   26/08/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Er zijn denkbare situaties waarin je zo snel mogelijk van je auto af wilt. Je auto is gestrand langs de snelweg en heeft geen restwaarde meer, hij staat total loss bij een bergingsbedrijf en je hebt geen aanhanger om hem op te halen, je APK verloopt bijna en je hebt geen geld om hem te laten repareren of je auto staat al maanden te koop, maar niemand heeft, ondanks de vraagprijs van slechts € 250, interesse getoond. Omdat de kosten van de autoverzekering en de wegenbelasting gewoon doorlopen, kost de stilstaande auto je elke dag geld. In zo'n situatie kan het verstandig zijn om je auto zo snel mogelijk, het liefste nog vandaag, te verkopen. Ondanks dat je misschien niet de hoogste prijs ontvangt, ben je wel van de doorlopende kosten af. Een stilstaande auto kost al snel tussen de € 75 en de € 150,- in de maand.

Breng je auto naar de sloop

In Nederland zijn een paar honderd autodemontagebedrijven actief die jouw oude auto graag van je overnemen. Zo graag dat je er in de meeste gevallen zelfs nog een kleine vergoeding voor ontvangt. De vergoeding is afhankelijk van de het soort auto, de staat waarin deze verkeert en de vraag op de markt. In tegenstelling tot de meeste kopers zijn autosloperijen vooral geintereseerd in de bruikbare auto onderdelen die aan jouw auto zitten. Hoe meer bruikbare onderdelen en hoe groter de vraag, hoe hoger de vergoeding die je voor je sloopauto ontvangt. Is je auto helemaal kapot? Zelfs dan kunnen de medewerkers van de autosloperij in de meeste gevallen nog bruikbare onderdelen demonteren.

auto vandaag verkopen

Laat je auto ophalen!

Veel autosloperijen werken met een zogenaamde gratis ophaaldienst. Met hun ophaaldienst halen ze auto's in de regio en soms zelfs in heel Nederland op. Is jouw auto kapot, mag deze de weg niet meer op door een verlopen APK of ben je niet in de gelegenheid om je auto zelf weg te brengen? Dan kun je er voor kiezen om een auto op te laten halen. Natuurlijk heeft het laten ophalen van je auto impact op de vergoeding die je ontvangt. Echter, in de reeds beschreven situaties, kan het toch interessant zijn om voor ophalen te kiezen.

Vergoeding

De vergoeding voor een sloopauto varieert van enkele tientjes tot soms honderden euro's. Soms is het verstandig om meerdere autosloperijen te vergelijken. Heb je een jonge schadeauto? Dan levert deze waarschijnlijk meer op dan een kleine oude auto die niet meer verkocht wordt.