Corona: is de autosloperij nog geopend?

25/03/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Loopt de apk keuring van je auto een dezer dagen af en wil je je auto niet meer opnieuw laten keuren? Is je auto total loss n.a.v. een ongeluk? Je weet inmiddels dat je je auto niet meer wil laten repareren en omdat je auto niet veel meer waard is, wil je hem zo snel mogelijk naar de autosloperij brengen. Echter, door de corona-perikelen vraag je je af of de autosloperij nog wel open is. In dit artikel geven we daarover informatie.

Zijn autosloperijen geopend?

Op het moment van schrijven zijn de meeste autosloperijen gewoon geopend. Omdat de meeste taken kunnen worden uitgevoerd terwijl er voldoende afstand wordt gehouden, kunnen medewerkers hun dagelijkse werkzaamheden op een normale manier uitvoeren. Dat betekent dat je een auto gewoon kan aanbieden. De meeste sloperijen halen nog steeds auto's op. Neem van te voren telefonisch contact op, zodat je zeker weet dat je niet voor een gesloten poort staat als je de auto zelf in wilt leveren.

Autosloperij Corona

Vergoeding

De prijzen van de vergoedingen vallen momenteel lager uit, omdat de meeste autosloperijen last hebben van een dalende ijzerprijs en een afname van het aantal kopers van auto onderdelen. Het coronavirus (COVID-19) heeft impact op vrijwel iedere branche en ook de autobranche wordt getroffen. Omdat de lonen betaald moeten worden, is de kans groot dat je op dit moment een lagere vergoeding ontvangt voor je sloopauto dan een aantal weken geleden. Het kan lonen om met meerdere bedrijven contact op te nemen om te achterhalen of je een goede prijs voor je auto ontvangt.

Blijven de autosloperijen open?

Op deze vraag kunnen we het antwoord niet geven. Hoewel autosloperijen op dit moment nog steeds open zijn, bestaat de kans dat ze naar aanleiding van overheidsmaatregelen zouden moeten sluiten. Toch verwachten wij dat de meeste autosloperijen gewoon open zullen blijven, maar de kans bestaat dat ze aangepaste openingstijden zullen (gaan) hanteren.