Minicar of Brommobiel verkopen

De autosloperij is sinds jaar en dag een begrip in ons land. Het is de plek waar auto’s van oudsher worden vermaakt tot schroot, leidend tot grote autokerkhoven aan de rand van een dorp of stad. De schroot diende vervolgens als doorverkoop of hergebruik. Tegenwoordig is de autosloperij een autohandel in grotere vorm geworden. Niet alleen auto’s die tot schroot moeten worden vermaakt komen er terecht, ook dient het steeds meer als handelshuis voor tweedehands modellen, zelfs voor minicars en 45km-auto's. Je kunt prima je 45km-auto verkopen aan de autosloperij als je voor de schroot, de afzonderlijke onderdelen of voor de brommobiel in z’n geheel nog een leuk bedrag wilt vangen.

Wat is een brommobiel?

De brommobiel of minicar is een voertuig dat je steeds vaker tegenkomt in het dagelijks verkeer. Deze snelle karretjes waarvoor je geen autorijbewijs, maar een scooterrijbewijs, nodig hebt, zijn een uitstekende oplossing voor mensen die de weg niet (meer) op durven in een normale personenauto of die op zoek zijn naar een goed (en droog) alternatief voor de scooter of fiets. Omdat de markt voor deze kleine 45-km auto's kleiner is, kan het lastig zijn om jouw oude brommobiel te verkopen aan een particulier of autobedrijf. In zo'n geval kun je uitwijken naar de autosloperij.

Tweedehands brommobiel verkopen

Autosloperijen halen ook brommobielen uit elkaar. Dat noemen ze demonteren. De onderdelen van minicars zijn schaars en hoewel de markt klein is, is de vraag naar onderdelen voldoende om deze kleine auto's in te kopen. Je kunt bij de autosloperij terecht als je een minicar met schade bezit of als u van een rijdende brommobiel af wilt. 

Waardebepaling

De waarde van het voertuig is afhankelijk van de staat, het bouwjaar en het merk. Ook mankementen spelen een rol. Een minicar met veel schade is natuurlijk minder waar dan een rijdende brommobiel zonder schade. Ben je benieuwd naar de waarde van jouw voertuig? Neem dan contact op met een autosloperij in de buurt.

Minicar of brommobiel verkopen

Gratis ophalen

In veel gevallen kan de brommobiel gratis bij jou thuis worden opgehaald. Je hoeft dus niet op zoek naar een aanhangwagen of zelf met het voertuig op pad. Op die manier kom je eenvoudig van je (kapotte) minicar af.

Hergebruik van onderdelen

De 45km-auto of brommobiel is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. We kennen de voertuigen met name van senioren, maar ook jongere mensen maken steeds vaker gebruik van dit voertuig omdat zij hier geen autorijbewijs voor nodig hebben. Een goed alternatief tussen een dichte auto en een open brommer of fiets. Het gemotoriseerde voertuig begeeft zich gemakkelijk tussen het gewone verkeer. De onderdelen van de minicar die je verkoopt aan de sloperij kunnen prima dienen voor hergebruik, bijvoorbeeld om andere 45km-auto’s op te knappen of de onderdelen apart te verkopen aan doe-het-zelvers. Zelfs wanneer het voertuig total loss is verklaard kan de autosloperij er nog iets aan verdienen, al is het maar een klein onderdeel en de schroot van het wrak.

Een tweede leven

Ook kan het zijn dat je bent uitgekeken op je karretje of hier niet langer van afhankelijk bent. In dat geval zou de 45km-auto bijvoorbeeld nog prima kunnen rijden, maar doe je er niets meer mee. De autosloop weet hier wel raad. Door je brommobiel aan hen te verkopen kunnen zij deze een tweede leven geven. Ook als er wel iets aan de brommobiel mankeert, dan is de autosloperij vaak in staat deze gemakkelijk te repareren om zo alsnog door te verkopen.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Nootdorp, Zuid-Holland
  15-06-2021
 2. Helmond, Noord-Brabant
  16-01-2020
 3. Zwagerbosch, Friesland
  20-11-2019
 4. Leeuwarden, Friesland
  24-10-2018
 5. Nijmegen, Gelderland
  16-10-2018

Nieuwste beoordelingen

 1. Een, Drenthe
  10-06-2024
 2. Nijmegen, Gelderland
  02-03-2024
 3. Een, Drenthe
  22-12-2023
 4. Sittard, Limburg
  18-12-2023
 5. Gorinchem, Zuid-Holland
  23-09-2023

Meeste bedrijven per provincie

 1. 29 Noord-Holland
 2. 24 Gelderland
 3. 18 Zuid-Holland
 4. 16 Noord-Brabant
 5. 16 Limburg
(Sloop)auto verkopen?