Auto onderdelen

Misschien had je er überhaupt nog nooit over nagedacht, maar ook voor auto onderdelen bestaat een enorme tweedehands markt. Dat betekent dat je voor dezelfde onderdelen veel minder hoeft te betalen als je kiest voor een gebruikt onderdeel. Hoewel veel mensen misschien niet direct zouden kiezen voor gebruikte onderdelen, zeker als ze een vrij nieuwe auto bezitten, wordt er veel gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de onderdelen van autosloperijen bieden. Niet alleen particulieren en consumenten maken gebruik van het aanbod, maar ook autobedrijven, garages en autohandelaren wijken graag uit naar een autosloperij of autosloop voor een goedkoper tweedehands auto onderdeel.

Diverse auto onderdelen

Op de autosloperij vind je honderden verschillende auto onderdelen van allerlei merken en modellen. Je vindt er niet alleen onderdelen voor personenauto's, maar ook onderdelen voor bedrijfsbusjes, campers en brommobielen. Van grote onderdelen zoals motoren, versnellingsbakken en deuren tot kleine onderdelen zoals spiegels, ruitenwissers en lampen. Iedere autosloperij heeft een ander aanbod en het kan daarom lonen om met meerdere autosloperijen in contact te treden als je op zoek bent naar een specifiek onderdeel en hier zo min mogelijk voor wil betalen. Pak de telefoon, speur op het internet of breng gewoon een bezoekje aan een autosloperij in de buurt.

Tweedehands auto onderdelen

De tweedehands en gebruikte auto onderdelen zijn afkomstig uit sloopauto's, schadeauto's en oude kapotte auto's die zijn verkocht aan de autosloop. In sommige gevallen zijn de materialen eerst gereviseerd en vaak zijn de onderdelen in werkende staat te zien. Om vertrouwen uit te stralen geven veel sloperijen tegenwoordig zelfs garantie over de tweedehands producten die zij aanbieden. De garantie kan variëren van een maand tot soms zelfs twaalf maanden. Op die manier weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt.

Wat kosten gebruikte onderdelen?

De prijs van tweedehands onderdelen is net als de prijs van nieuwe onderdelen afhankelijk van het merk en van vraag en aanbod. Onderdelen waar een sloperij gemakkelijk aan kan komen, zoals een spiegel van kleine, populaire auto's, zoals de Opel Corsa of Ford Ka, zijn uiteraard goedkoper dan auto onderdelen die minder vaak op de sloop terecht komen, zoals bijvoorbeeld de airbag of schokdemper van een Porsche 911.

In verhouding tot de nieuwprijs van auto onderdelen moet je denken aan een prijs tussen de 10% en de 60% van de nieuwwaarde van vergelijkbare onderdelen. In sommige gevallen is de prijs zelfs onderhandelbaar en kan het lonen om meer auto onderdelen in een keer te kopen, zodat de autosloperij geneigd is om de prijs naar beneden bij te stellen.

tweedehands auto onderdelen sloop

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-03-2023
 2. Heerlen, Limburg
  31-01-2022
 3. Made, Noord-Brabant
  04-09-2021
 4. Nootdorp, Zuid-Holland
  15-06-2021
 5. Enter, Overijssel
  11-03-2021

Nieuwste beoordelingen

 1. Wezep, Gelderland
  04-04-2024
 2. Valkenburg, Zuid-Holland
  23-03-2024
 3. Nijmegen, Gelderland
  02-03-2024
 4. Geldrop, Noord-Brabant
  02-03-2024
 5. Wezep, Gelderland
  29-02-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 4 Noord-Brabant
 2. 3 Gelderland
 3. 3 Limburg
 4. 2 Noord-Holland
 5. 1 Overijssel
(Sloop)auto verkopen?