Auto zonder apk

Een sloperij is gespecialiseerd in het verwerken v..

Een sloperij is gespecialiseerd in het verwerken van auto’s die om wat voor reden dan ook niet langer op de weg te vinden zijn. Dit kan zijn omdat de eigenaar ervan af wil, maar ook omdat de auto schade heeft die het verkrijgen of verlengen van een keuring of apk onmogelijk maakt. Een auto zonder keuring of apk, of met eentje die verlopen is, kan weinig meer mee gedaan worden en kan de eigenaar doen besluiten van de auto af te willen. Echter, een auto zonder keuring of apk kan nog prima verkocht worden aan de autosloop. Deze bekijkt in hoeverre de auto nog opgeknapt kan worden zodat deze alsnog een keuring of apk (algemene periodieke keuring) kan krijgen, waarna de auto doorverkocht wordt. Zo niet, dan worden afzonderlijke onderdelen op waarde geschat, gedemonteerd en hergebruikt.

Verkrijgen van een keuring of apk

Wanneer je besluit om een auto zonder keuring of apk te verkopen aan de autosloperij, dan zal deze een inschatting maken van de nog te behalen waarde van de auto. Er wordt bekeken wat er nodig is om de auto tot van een dusdanige kwaliteit te krijgen, dat deze weer door een keuring of apk komt. Hoe meer hiervoor nodig is, hoe meer kosten de autosloperij heeft aan het werk. Dit bepaalt in sterke mate hoeveel je nog aan de verkoop kunt verdienen. Wanneer je auto eenmaal weer klaar is om verantwoord de weg op te gaan, zal de autosloperij op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar.

Hergebruik van onderdelen

Soms kan het voorkomen dat een auto zonder keuring of apk niet meer te helpen is. Het kost de autosloperij teveel om de auto op te knappen, of de auto valt simpelweg niet meer te repareren. Ook in deze gevallen kan het de moeite waard zijn om je auto zonder keuring of apk te verkopen aan de autosloperij. De autosloperij maakt een inschatting van de waarde van de onderdelen in je auto.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Alkmaar, Noord-Holland
  24-10-2018
 2. Utrecht, Utrecht
  24-10-2018
 3. Den Dolder, Utrecht
  24-10-2018
 4. Echt, Limburg
  24-10-2018
 5. Dedemsvaart, Overijssel
  24-10-2018

Nieuwste beoordelingen

 1. Gorinchem, Zuid-Holland
  12-10-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 49 Gelderland
 2. 45 Noord-Holland
 3. 42 Noord-Brabant
 4. 34 Zuid-Holland
 5. 30 Limburg
Laatste nieuwtjes ontvangen?