Auto voor export verkopen

Een autosloperij bedient zich allang niet meer van alleen maar kapotte sloopauto’s voor de sloop. Ze verdienen hun geld eveneens met het opknappen van oude tweedehands auto’s om deze weer te verkopen, of handelen in specifieke auto onderdelen van afgedankte auto’s die ofwel ingezet kunnen worden voor het opknappen van een andere auto of voor de losse verkoop aan bedrijfsmatige en particuliere klussers. Daarom is het ook zeer goed mogelijk om een export auto te verkopen aan een sloperij. Dit zijn auto’s die in feite niet meer geschikt zijn voor de Nederlandse wegen. Wel kunnen ze nog prima dienstdoen in andere landen waar andere regels gelden omtrent keuringen, apk en andere regelgeving. De vraag naar specifieke export auto’s per land verschilt, maar bepaalde merken doen het in het buitenland bijzonder goed. Je moet voor landen in Afrika vooral denken aan auto's van Aziatische makelij, bijvoorbeeld van het merk Toyota, Mitsubishi, Hyundai, Suzuki of Mazda. Andere auto's, die veelal binnen Europa geexporteerd worden, zijn van de merken Volkswagen, Opel, Mercedes-Benz, Renault, Peugeot, Audi, BMW, Ford en Volvo.

Regelgeving

In Nederland geldt een specifieke, strenge regelgeving omtrent de keuring van auto’s. We beschikken over zeer goede wegen en willen deze graag alleen laten berijden door auto’s van een zekere kwaliteit in zoveel mogelijk opzichten. Echter, deze regelgeving kan per land verschillen, zelfs binnen de EU in landen, zoals Polen, Bulgarije en Romenië. Bovendien is daar de arbeid veel goedkoper. Dit betekent dat een auto die niet meer de weg op mag of kan in Nederland, dit nog uitstekend (misschien na reparatie) kan in een ander land. Door je auto te verkopen aan de autosloperij, kun je samen met hen onderzoeken of je auto geschikt is voor export. Zo verdien jij je geld aan een oude auto en kan de sloop weer handel drijven met haar klanten in het buitenland.

Onderdelen

Veel auto’s die in Nederland worden afgeschreven kunnen nog prima dienen als auto in het buitenland. Daarom zijn autosloperijen geïnteresseerd in deze zogenaamde export auto’s. Niet alleen voor de verkoop, maar ook voor onderdelen kan jouw auto de interesse wekken van een autosloop. Zo worden er bijvoorbeeld onderdelen van jouw auto ingezet ter reparatie van een andere auto die wel geschikt is voor export. De autosloperij heeft ook op deze manier baat bij de handel in export auto’s.

Auto voor export sloop

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Heerlen, Limburg
  31-01-2022
 2. Made, Noord-Brabant
  04-09-2021
 3. Nootdorp, Zuid-Holland
  15-06-2021
 4. De Krim, Overijssel
  13-01-2021
 5. Vijfhuizen, Noord-Holland
  21-11-2019

Nieuwste beoordelingen

 1. Een, Drenthe
  10-06-2024
 2. Beerta, Groningen
  07-06-2024
 3. Wezep, Gelderland
  04-04-2024
 4. Nijmegen, Gelderland
  02-03-2024
 5. Wezep, Gelderland
  29-02-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 25 Noord-Holland
 2. 24 Gelderland
 3. 17 Zuid-Holland
 4. 17 Limburg
 5. 16 Noord-Brabant
(Sloop)auto verkopen?