Auto export

Een autosloperij bedient zich allang niet meer van alleen maar kapotte auto’s voor de sloop. Ze verdienen hun geld eveneens met het opknappen van oude modellen auto’s om deze weer te verkopen, of handelen in specifieke onderdelen van afgedankte auto’s die ofwel ingezet kunnen worden in het opknappen van een andere auto of voor de losse verkoop van particuliere klussers. Daarom is het ook zeer goed mogelijk om een exportauto te verkopen aan de sloperij. Dit zijn auto’s die in feite niet meer geschikt zijn voor de Nederlandse wegen. Wel kunnen ze nog prima dienstdoen in andere landen waar andere regels gelden omtrent keuringen, apk en andere regelgeving. Ook kan de vraag naar specifieke exportauto’s per land verschillen.

Regelgeving

In Nederland geldt een specifieke, strenge regelgeving omtrent de keuring van auto’s. We beschikken over zeer goede wegen en willen deze graag alleen laten berijden door auto’s van een zekere kwaliteit in zoveel mogelijk opzichten. Deze regelgeving kan echter per land verschillen, zelfs binnen de EU. Dit betekent dat een auto die niet meer de weg op kan of mag in Nederland, dit nog uitstekend kan in een ander land. Dit kan zijn na een aantal reparaties, maar dat is niet altijd nodig. Door je exportauto te verkopen aan de autosloperij, kun je samen met hen onderzoeken wat je exportauto nog waard is in welk land. Zo verdien jij je geld aan een oude auto en kan de sloop weer handel drijven met haar klanten in het buitenland.

Toch een tweedehands

Veel auto’s die in Nederland worden afgeschreven kunnen nog prima dienen als exportauto in het buitenland. Daarom zijn autosloperijen geïnteresseerd in deze exportauto’s. Niet alleen voor de verkoop, maar ook voor de onderdelen kan jouw exportauto de interesse wekken van een autosloop. Zo worden er bijvoorbeeld onderdelen van jouw exportauto ingezet in een andere, en waar het kan ook andersom. De autosloperij heeft op deze manier baat bij de handel in exportauto’s.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Kerkrade, Limburg
  12-02-2020
 2. Vijfhuizen, Noord-Holland
  21-11-2019
 3. Zwagerbosch, Friesland
  20-11-2019
 4. Leeuwarden, Friesland
  24-10-2018
 5. Nijmegen, Gelderland
  16-10-2018

Nieuwste beoordelingen

 1. Zoetermeer, Zuid-Holland
  20-03-2019
 2. Brunssum, Limburg
  22-02-2019
 3. Ospel, Limburg
  18-02-2019
 4. 's-Heer Arendskerke, Zeeland
  05-02-2019
 5. Gorinchem, Zuid-Holland
  12-10-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 26 Noord-Brabant
 2. 25 Zuid-Holland
 3. 24 Gelderland
 4. 22 Noord-Holland
 5. 17 Limburg
Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.