Bedrijfswagen of Busje verkopen

Bedrijfswagen en bedrijfsauto's zijn er in allerlei soorten en maten. Van kleine bestelbusjes voor klusjesmannen en zzp'ers, tot taxi bussen voor taxichauffeurs en vrachtwagens voor grote logistieke bedrijven in de retailbranche. Ben je betrokken geraakt bij een ongeval, is je bedrijfsbus rijp voor de sloop en wil je zo snel mogelijk van je voertuig af? Voor de verkoop van dit soort auto's kun je terecht bij een autosloperij. Het maakt meestal niet veel uit in welke staat het voertuig verkeert. Bedrijfsvoertuigen met schade, landbouwvoertuigen met technische mankementen, zoals een kapotte motor of versnellingsbak, of taxi's met een hoge kilometerstad; voor vrijwel al deze voertuigen kan een autosloperij een vergoeding betalen. Medewerkers van de sloop halen jouw auto uit elkaar, verwijderen overtollige vloeistoffen, demonteren waardevolle auto onderdelen voor de verkoop en bieden het overgebleven oud ijzer te recycling aan.

Hoeveel is een bedrijfsauto waard?

De waarde is afhankelijk van een groot aantal factoren. Allereerst is het gewicht van je voertuig bepalend als het gaat om de ijzerwaarde en de restwaarde. Daarnaast spelen ook (technische) mankementen, het bouwjaar, het merk, het model en de kilometerstand een rol. Hoe beter de staat van het voertuig is en hoe meer vraag er is naar de gebruikte onderdelen, hoe hoger de vergoeding voor je bedrijfsauto zal zijn.

Gratis ophalen of zelf wegbrengen

Je kunt zelf bepalen of je het voertuig zelf naar de sloperij brengt of dat je hem bij je thuis laat ophalen. Het op laten halen van een voertuig is vooral interessant als het voertuig niet meer rijdt, de apk verlopen is of als de auto niet langer de weg op kan of mag. Je hoeft dan geen bergingsbedrijf in te schakelen en niet zelf met een aanhanger in de weer. In zo'n geval kan de autosloop namelijk een vrachtwagen of oprijwagen langs sturen om jouw busje op te halen. Wil je liever een iets hogere vergoeding ontvangen? Dan kun je het voertuig natuurlijk wel zelf brengen. Meestal is de vergoeding net wat hoger als je de bedrijfsauto zelf inlevert.

Welke voertuigen kan ik verkopen aan de autosloperij?

Het maakt eigenlijk niet uit om wat voor voertuig het gaat. Van bedrijfsbussen, tot bestelbusjes en van touringbussen tot vrachtwagens en trucks. Ook voor de verkoop van tractoren, shovels en andere agrarische voertuigen kun je terecht bij een autosloperij in de buurt. Het loont de moeite om meerdere bedrijven in de buurt te benaderen en te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste prijs voor je oude bedrijfsbus ontvangt.

bedrijfsauto naar de sloop

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-03-2023
 2. Heerlen, Limburg
  31-01-2022
 3. Made, Noord-Brabant
  04-09-2021
 4. Nootdorp, Zuid-Holland
  15-06-2021
 5. Delft, Zuid-Holland
  14-01-2021

Nieuwste beoordelingen

 1. Een, Drenthe
  10-06-2024
 2. Beerta, Groningen
  07-06-2024
 3. Wijchen, Gelderland
  30-05-2024
 4. Den Helder, Noord-Holland
  27-05-2024
 5. Arnhem, Gelderland
  02-05-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 6 Overijssel
 2. 6 Noord-Holland
 3. 5 Friesland
 4. 5 Gelderland
 5. 4 Noord-Brabant
(Sloop)auto verkopen?