Sloopauto

Een sloopauto is een opgebruikte auto die niet lan..

Een sloopauto is een opgebruikte auto die niet langer de functie biedt om hiermee de weg op te gaan. Een auto verandert in een sloopauto na een (zware) aanrijding of omdat bijvoorbeeld een versnellingsbak, koppeling of motor kapot is gegaan. Het repareren van de schade of de mankementen is op zo'n moment duurder dan het aanschaffen van een nieuwe auto. In dergelijke situaties kun je voor de verkoop van uw oude auto terecht bij een autosloperij. Een autosloopbedrijf haalt de auto uit elkaar, recyclet het overbodige oude ijzer en reviseert en hergebruikt bruikbare auto onderdelen.

Wat is een sloopauto waard

De waarde van een sloopauto is afhankelijk van een aantal factoren. Je moet hierbij denken aan het merk, het model, het bouwjaar, de fysieke staat, eventuele mankementen en de kilometerstand. Uiteraard geldt dat een nieuwere sloopauto van het merk BMW meer oplevert dan een oude sloopauto van het merk Fiat. De onderdelen van de BMW zijn over het algemeen waardevoller dan dezelfde onderdelen van een Fiat. De waarde van een sloopvoertuig varieert van enkele tientjes in het geval van een compleet verbrandde auto tot wel duizenden euro's als het om een nieuwe auto met veel schade maar tegelijkertijd veel dure bruikbare auto onderdelen gaat.

Ophalen of wegbrengen

Vaak kunt u zelf beslissen of u de auto naar de sloperij brengt of dat zij hem bij u ophalen. Het grootste voordeel van ophalen is dat u niet met uw voertuig de weg op hoeft en dat u tegelijkertijd geen bergingsbedrijf hoeft te bellen en geen aanhanger hoeft te regelen. Natuurlijk de autosloop een kleine vergoeding in mindering brengen of het aankoopbedrijf van uw sloopauto. Kunt u de auto gemakkelijk zelf brengen? Dan kunt u er daarom ook voor kiezen om de auto zelf af te leveren bij de autosloperij in uw buurt.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Hoevelaken, Gelderland
  07-12-2018
 2. Alkmaar, Noord-Holland
  24-10-2018
 3. Utrecht, Utrecht
  24-10-2018
 4. Den Dolder, Utrecht
  24-10-2018
 5. Echt, Limburg
  24-10-2018

Nieuwste beoordelingen

 1. Nijmegen, Gelderland
  01-12-2018
 2. Gorinchem, Zuid-Holland
  12-10-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 53 Gelderland
 2. 48 Noord-Holland
 3. 44 Noord-Brabant
 4. 36 Zuid-Holland
 5. 31 Limburg
Laatste nieuwtjes ontvangen?