Sloopauto verkopen

Een sloopauto, autowrak of sloopvoertuig is een opgebruikte auto die niet langer de functie biedt om hiermee de weg op te gaan of een (oude) auto die niet of nauwelijks restwaarde vertegenwoordigd op de tweedehands auto markt, waardoor er geen nieuwe eigenaar kan worden gevonden. Meestal verandert een auto in een sloopauto na een (zware) aanrijding, maar een auto kan ook een sloopauto zijn geworden als een belangrijk en duur onderdeel, zoals de versnellingsbak, koppeling of motor kapot is gegaan. Het repareren van de schade en de mankementen is duurder dan het aanschaffen van een nieuwe, vergelijke auto en loont daarom niet de moeite. In sommige gevallen wordt in het geval van schade gesproken over een schadeauto. Echter, de term schadeauto wordt vooral gebruikt voor auto's met schade waarvoor repareren nog wel loont.

Bezit je een sloopauto en wil je deze zo snel mogelijk kwijt? Dan kun je voor de verkoop van je oude auto terecht bij een autosloperij of autodemontagebedrijf bij jou in de buurt. De medewerkers van het autosloopbedrijf halen de overtollige vloeistoffen uit auto, demonteren de belangrijke en waardevolle auto onderdelen en verkopen het te recyclen oud ijzer met als doel hier geld aan te verdienen. Het geld verdienen zij vooral met het verkopen van tweedehands auto onderdelen en waardevolle metalen.

Hoeveel is een sloopauto waard?

De waarde van een sloopauto is afhankelijk van een aantal factoren. Je moet hierbij denken aan het merk, het model, het bouwjaar, de fysieke staat waarin het voertuig verkeert, eventuele mankementen en de kilometerstand. Uiteraard geldt dat een nieuwere sloopauto van het merk BMW meer oplevert dan een oude sloopauto van het merk Fiat. De onderdelen van de BMW zijn over het algemeen waardevoller en meer gewild dan vergelijkbare onderdelen van een Fiat.

De waarde van een sloopvoertuig varieert van enkele tientjes in het geval van een compleet verbrandde auto tot wel duizenden euro's als het om een nieuwe auto met schade, maar tegelijkertijd veel dure, bruikbare auto onderdelen gaat.

Laten ophalen of wegbrengen?

Vaak kun je zelf beslissen of je je auto naar de sloperij brengt of dat je hem op locatie op laat halen. Het grootste voordeel van ophalen is dat je niet met het voertuig de weg op hoeft en dat je bovendien geen bergingsbedrijf hoeft te bellen of geen aanhanger hoeft te regelen. Natuurlijk kan de autosloop een klein bedrag in mindering brengen op de vergoeding voor jouw sloopauto. Wil je het maximale aan je auto overhouden en kun je de auto gemakkelijk zelf brengen? Dan kun je er ook voor kiezen om de auto zelf af te leveren bij de autosloperij in de buurt. Door vooraf contact op te nemen met verschillende autodemontagebedrijven ontvang je het hoogste bedrag voor je sloopauto.

Sloopauto verkopen

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-03-2023
 2. Heerlen, Limburg
  31-01-2022
 3. Made, Noord-Brabant
  04-09-2021
 4. Nootdorp, Zuid-Holland
  15-06-2021
 5. Enter, Overijssel
  11-03-2021

Nieuwste beoordelingen

 1. Hengelo, Overijssel
  05-07-2024
 2. Katwijk aan Zee, Zuid-Holland
  29-06-2024
 3. Geldrop, Noord-Brabant
  27-06-2024
 4. Een, Drenthe
  10-06-2024
 5. Beerta, Groningen
  07-06-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 2 Friesland
 2. 1 Noord-Brabant
 3. 1 Gelderland
 4. 1 Overijssel
 5. 1 Flevoland
(Sloop)auto verkopen?