Schadeauto verkopen

Heb je schade opgelopen aan je auto en is je auto veranderd in een zogenaamde schadeauto? Bijvoorbeeld door een aanrijding of omdat je tegen een hectometer paaltje of de vangrail bent aangereden? Dan wil je wellicht zo snel, maar bijvoorkeur ook zo gemakkelijk, mogelijk van je auto met schade af. Omdat er niet veel particulieren en autobedrijven zijn die je schadeauto in een dergelijke, kapotte staat willen kopen, kun je uitwijken naar een autosloperij of autosloop. Zij zijn altijd op zoek naar auto's met, maar ook zonder schade.

Auto met schade verkopen

Een autosloperij koopt auto's met schade in, omdat de auto onderdelen die nog bruikbaar zijn een bepaalde waarde op de tweedehands auto onderdelen markt vertegenwoordigen. Het autosloopbedrijf kan de auto uit elkaar halen, dat heet demonteren, en de bruikbare auto onderdelen verkopen aan autobedrijven, garages en particulieren die op zoek zijn. Op die manier kunnen zij geld verdienen aan jouw schadeauto. In ruil voor jouw auto willen zij meestal een vergoeding betalen. De vergoeding is afhankelijk van diverse factoren, zoals de staat waarin de auto verkeert, het merk, het model, het bouwjaar en de kilometerstand.

Wat is een schadeauto waard?

De waarde van de schadeauto is afhankelijk van de ernst van de schade, het bouwjaar, het merk en van diverse andere factoren. Hoe nieuwer en hoe schaarser jouw auto is, hoe hoger de vergoeding zal zijn. Tegelijkertijd zal een auto met veel schade minder opleveren dan een auto met slechts enkele krasjes of een klein technisch mankement. Het kan lonen om contact op te nemen met meerdere bedrijven in de buurt, omdat de vergoeding die betaald wordt voor een schadeauto kan variëren van enkele tientjes tot soms wel duizenden euro's.

Je voertuig laten ophalen

Veel autosloperijen beschikken over een vrachtwagen, een zogenaamde oprijwagen, waarmee zij jouw voertuig snel en eenvoudig op kunnen halen. Je hoeft dan zelf geen bergingsbedrijf in te schakelen om de auto te transporteren. Op die manier hoef je geen onnodige kosten te maken en kom je eenvoudig van je auto af. Zeker als je auto erngstige schade heeft opgelopen, is het fijn als je auto bij het bergingsbedrijf kan worden opgehaald.

Ben je benieuwd of er bedrijven in de buurt te vinden zijn die jouw schadeauto willen kopen en overnemen? Zoek dan naar een autosloop in de buurt.

Schadeauto verkopen

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-03-2023
 2. Heerlen, Limburg
  31-01-2022
 3. Made, Noord-Brabant
  04-09-2021
 4. Nootdorp, Zuid-Holland
  15-06-2021
 5. Enter, Overijssel
  11-03-2021

Nieuwste beoordelingen

 1. Een, Drenthe
  10-06-2024
 2. Beerta, Groningen
  07-06-2024
 3. Geldrop, Noord-Brabant
  03-06-2024
 4. Wijchen, Gelderland
  30-05-2024
 5. Den Helder, Noord-Holland
  27-05-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 2 Gelderland
 2. 2 Friesland
 3. 1 Noord-Brabant
 4. 1 Noord-Holland
 5. 1 Limburg
(Sloop)auto verkopen?