Tweedehands auto naar de sloop brengen

21/02/2019   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wellicht had je niet er nog nooit overnagedacht, maar ook een tweedehands auto kun je verkopen aan een autosloop of autosloperij. In de loop der jaren zijn autosloperijen omgevormd tot complete autobedrijven. Ze demonteren niet alleen auto's die niet meer de weg op kunnen, maar ze kopen en verkopen tweedehands auto's en voeren soms zelfs reparaties en Apk keuringen uit. Omdat grote autosloperijen en autodemontagebedrijven vaak zelf over de capaciteiten beschikken om tweedehands auto's met mankementen, zoals schade of defecten, goedkoop te repareren en te keuren, kan het erg lucratief zijn om een tweedehands auto te verkopen aan de sloop.

De vergoeding

De vergoeding die autosloperijen voor een tweedehands auto betalen is vergelijkbaar met de vergoeding die je ontvangt als je je auto verkoopt aan een handelaar of garage. In sommige gevallen is de vergoeding zelfs iets beter, omdat de autosloperij in staat is eventuele defecten aan de auto goedkoop te repareren. Hou er wel rekening mee dat een handelaar of autosloperij vrijwel nooit een vergoeding zal betalen die gelijk is aan de prijs op de particuliere markt. Autobedrijven willen winst maken en calculeren daarom een marge in. Heeft jouw auto geen mankementen? Dan kun je uiteraard ook proberen om je auto zelf te verkopen via een van de online marktplaatsen. Dit vereist vaak wel geduld. Hier vind je tips om je auto voor de hoogste prijs te verkopen.

Tweedehands auto Autosloperij

Waarom kiezen voor de autosloperij

Als de vergoeding vergelijkbaar is met die van handelaren en autobedrijven, waarom zou je dan voor een autosloperij kiezen? Het antwoord is vrij eenvoudig. De afhandeling met een autosloperij gaat vaak veel sneller. Je kunt een autosloperij zelf benaderen en zij zullen vrijwel direct een bod uitbrengen. Ook kopen zij allerlei soorten auto's. Het is lastiger om handelaren te bereiken. Zij reageren op jouw marktplaats advertentie en komen langs op afspraak. Ter plekke wordt er vaak nog afgedingd en de vergoeding valt daarom vaak lager uit dan de prijs die initieel was afgesproken.

Tweedehands auto's met schade

Heeft jouw tweedehands auto schade, zoals blikschade of technische schade? Dan is het vinden van een particuliere koper vaak erg lastig. De meeste particulieren zijn op zoek naar een auto zonder werk, waarmee ze direct de weg op kunnen. Bovendien kun je als particulier geen garantie verstrekken, terwijl een autobedrijf dit vaak wel doet. De prijs die je kunt vragen is dus vrijwel altijd lager dan de prijs die autobedrijven vragen. Juist om die reden zal de vergoeding die je ontvangt van particulieren waarschijnlijk lager uitvallen dan je hoopte. Kun je helemaal geen koper vinden? Dan kun je je wenden tot de sloperij. Omdat de autosloperij in staat is om defecten zelf te repareren met gebruikte auto materialen kunnen zij een reële vergoeding betalen voor je auto.

(Sloop)auto verkopen?