Kapotte auto verkopen aan de autosloperij

15/05/2019   |   26/09/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Stel je voor dat er een onderdeel van je auto kapot gaat, dat zo duur is om te vervangen, dat het eigenlijk slimmer is om afstand te doen van je kapotte auto. Of dat je auto na jaren van trouwe dienst niet meer door de APK heen komt, omdat er teveel mankementen zijn. Op dat soort momenten is het misschien niet meer mogelijk om je auto te verkopen, dus zal je een andere manier moeten vinden om van je auto af te komen. Een van de gemakkelijkste manieren is om je auto naar een autosloperij te brengen. Hoe werkt dat precies precies en hoe hoog kan de vergoeding oplopen? Antwoord op deze en meer vragen lees je in dit artikel.

Wat doet een autosloperij

In Nederland zijn er honderden autosloperijen actief. Deze bedrijven kopen sloopauto’s in en demonteren ze. De onderdelen die nog hergebruikt kunnen worden, worden doorverkocht als tweedehands auto onderdelen en gemonteerd in andere auto’s. De overige materialen van sloopauto’s worden gescheiden en op een milieubewuste manier gerecycled.

RDW erkende autosloperij

Van een RDW erkend bedrijf ontvang je een vrijwaringsbewijs als je auto gesloopt wordt, waardoor je niet meer verantwoordelijk bent voor kosten zoals de wegenbelasting en de verzekering van je auto.

kapotte auto verkopen

De hoogte van de vergoeding van je sloopauto

Natuurlijk is het fijn als je ook nog een bedrag overhoudt aan je kapotte auto. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het gewicht van het oud ijzer, de staat en het aantal bruikbare onderdelen. Voor een gemiddelde sloopauto zal het bedrag wat je krijgt tussen de € 75,- en € 125,- euro liggen, afhankelijk van het gewicht. Als je auto nog een hoop goede en gewilde onderdelen bevat, zoals de airco, elektronica, de motor, een lederen interieur, dan kun je hier soms zelfs een paar honderd euro voor vangen.