Scooter naar de sloop, hoe werkt dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Wil je een nieuwe scooter aanschaffen of heb je je autorijbewijs gehaald en wil je van je oude scooter af? Dan wil je hem waarschijnlijk zo snel mogelijk verkopen. Je kunt je scooter eenvoudig online te koop zetten op een van de vele marktplaatsen en reacties afwachten, maar zeker voor oude scooters geldt dat ze lastig te verkopen zijn. Na enkele weken afwachten, merk je dat er eigenlijk weinig interesse is getoond. Omdat je er nu echt vanaf moet, ben je op zoek naar een snelle oplossing. Gelukkig is er een uitweg! Je kunt de scooter naar de sloop brengen. Op die manier ben je er snel vanaf en met wat geluk kun je er nog een leuk zakcentje aan overhouden!

Welke merken scooter kun je naar de sloop brengen?

In principe kun je iedere scooter naar de sloop brengen. Het maakt niet uit of je een Peugeot, Yamaha, Piaggio, Kymco, SYM, Honda of Vespa scooter wilt verkopen. De vergoeding die je ontvangt is uiteraard wel afhankelijk van diverse factoren.

Direct jouw scooter verkopen?

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in overleg ✔ Marktconforme vergoeding!

Sloop scooter Vespa

Scooter verkopen

Als je je scooter aan een andere particuliere kopers wilt verkopen, loop je een aantal risico's. Je moet maar afwachten wie er op je afroep afkomt en daar heb je misschien helemaal geen zin in. Gebrek aan verkooptalent is voor veel mensen ook een reden om het verkopen als lastig te ervaren. Als beloning voor al je moeite verkrijg je misschien een betere prijs, maar tref je een handige onderhandelaar? Dan is dat nog helemaal niet zo zeker. Hij kan je het gevoel geven dat je scooter veel minder waard is dan je eigenlijk dacht. Ten slotte loop je het risico dat een ontevreden koper achteraf verhaal komt halen.

Scooter naar de sloop, hoe werkt dat?

Op de meeste websites van autosloperijen kun je het kenteken van je scooter en je gegevens achterlaten. Daarna hoef je alleen een reactie afwachten. Achter de schermen gaat het team van de website voor je aan de slag. Je kunt ze ook zelf telefonisch benaderen.

De vergoeding is afhankelijk van de staat waarin de scooter verkeert (een scooter met schade of in goede staat) en bijvoorbeeld het merk en het model. Oude scooters leveren vaak niets of nauwelijks wat op, maar kunnen soms wel gratis opgehaald worden. Als je wilt kun je ook zelf naar de sloop toe rijden en daar over de scooter onderhandelen. Het nadeel is dat je ter plekke in een zwakkere positie bent, omdat je al laat blijken dat je zo snel mogelijk van de scooter af wilt.

Wat moet je meenemen?

Is je scooter gekentekend? Neem dan je scooterpapieren mee. Op die manier kan de medewerker van de autosloperij je scooter afmelden. Je ontvangt een vrijwaringsbewijs en bent dan niet meer verantwoordelijk voor de scooter.

(Sloop)auto verkopen?