Auto zo snel mogelijk verkopen, hoe doe je dat?

23/03/2021   |   13/07/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ben je betrokken geraakt bij een aanrijding en is je auto total loss? Dan baal je waarschijnlijk als een stekker. Nog erger is dat je, hoewel je je auto niet meer kunt gebruiken, je wel verplicht bent om je autoverzekering en wegenbelasting door te betalen zolang als de auto op jouw naam staat. Natuurlijk kun je hem schorsen, maar omdat de auto niet meer gemaakt gaat worden en omdat daar ook kosten aan verbonden zijn, is dat eigenlijk de moeite niet waard. Gelukkig is er een oplossing om snel van je auto af te geraken, namelijk door hem te verkopen aan de autosloperij. Wij leggen aan je uit wat je te wachten staat.

Hoe snel kan mijn auto worden verkocht en opgehaald?

Als je je auto verkoopt aan een autosloperij kan deze meestal binnen enkele dagen op worden gehaald. Het daadwerkelijk termijn hangt af van de sloop en het moment (drukte). Wil je er echt per se vandaag vanaf? Dan kan het lonen om meerdere bedrijven in de buurt te bellen. Met wat geluk heeft een bedrijf een plekje vrij in de agenda.

auto snel verkopen hoe

Hoe zit het met de vergoeding?

De vergoeding die je voor jouw sloopauto ontvangt, is afhankelijk van diverse factoren. Meer informatie over die factoren lees je hier. Het is ook belangrijk om te beseffen dat de mate van spoed invloed kan hebben op de hoogte van de vergoeding. De meeste autosloperijen werken met een planning. Wil je dat jouw auto met spoed wordt opgehaald? Dan kan dat betekenen dat men speciaal voor jou een wijziging moet doen. Soms gaat zo'n wijziging gepaard met een lagere vergoeding. Wil je zeker weten dat je een goede vergoeding ontvangt? Probeer het dan bij meerdere bedrijven in de buurt.

Hoe zit het met de autoverzekering en de wegenbelasting?

De verplichte kosten van je autoverzekering en wegenbelasting stoppen pas als je het vrijwaringsbewijs ontvangen hebt. Vraag daarom om vrijwaring op locatie, zodat je zeker weet dat het dezelfde dag nog is gebeurd. Het stopzetten van je autoverzekering doe je zelf. De meeste verzekeraars zullen je vragen om het vrijwaringsbewijs te mailen. Het stopzetten van de wegenbelasting gebeurt automatisch. De belastingdienst ontvangt een seintje dat jij niet langer eigenaar bent van het voertuig. De maandelijkse kosten worden naar rato verrekend en een eventueel teveel betaald bedrag zal worden teruggestort.