Direct je auto verkopen en gratis laten ophalen?

06-40719624 Bel mij op

✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Hoeveel krijg je voor oud ijzer?

15/04/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Vrijwel iedere autosloperij of autosloop neemt oud ijzer aan. Ben je toevallig van plan om je oude auto naar de sloop te brengen? Dan kun je door je garage op te ruimen nog meer geld verdienen. Op zolder, in de garage of achterin de schuur is namelijk bij bijna iedereen wel een bepaalde hoeveelheid aan oud ijzer en metalen te vinden die nergens meer voor gebruikt gaat worden. Als je aan het opruimen bent, houd je er niet alleen een opgeruimde schuur of garage aan over, maar kun je ook nog eens wat extra geld verdienen. Hoeveel geld jouw oud ijzer waard is, is afhankelijk van meerdere factoren, waarover je meer leest in onderstaande tekst.

Waar is de waarde van het oud ijzer van af afhankelijk?

Er zijn een aantal factoren die meespelen in de waarde van het oud ijzer. Allereerst is deze prijs afhankelijk van de metaalsoort; waar je voor oud ijzer op het moment van schrijven rond de € 0,17 per kilogram krijgt, is dit bedrag voor oud koper wel € 5,- per kilogram. De dagprijzen van oude metalen verschillen per dag, waardoor het slim is om de prijzen in de gaten te houden. De waarde is afhankelijk van de economie, de vraag en het aanbod van de verschillende soorten metaal.

Oud ijzer

Gemiddelde prijzen per metaalsoort

Er zijn een groot aantal soorten metaal, zoals oud ijzer, koper, zink, lood en aluminium. De meeste mensen hebben vooral oud ijzer in huis, waar je op dit moment dus zo’n € 0,17 per kilogram voor kunt krijgen. Dit lijkt misschien niet veel, maar bij het opruimen van je schuur, kun je er zomaar achter komen dat je grote hoeveelheden hebt staan. Voor zwaar ijzer krijg je gemiddeld € 0,25, voor oud zink € 0,80 en voor oud geel koper zo’n € 3,15. Op internet zijn allerlei grafieken te vinden die de prijzen op de markt uitdrukken, waardoor je goed kunt zien of het slim is om je oud ijzer te verkopen.

Waar kun je naar toe met oud ijzer?

Als je eenmaal een grote hoeveelheid oud ijzer hebt verzameld, kun je het wegbrengen of laten ophalen door een schroothandelaar of autosloper. Je kunt online een schroothandelaar vinden bij jou in de buurt en informeren naar de huidige prijs. Je krijgt geld uitbetaald op basis van de huidige waarde van het metaal, maar let er op dat de prijzen tussen handelaren ook kunnen verschillen.