Auto verkopen als er nog een boete open staat, kan dat?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heb je onlangs een verkeersovertreding begaan, maar de boete nog niet thuisgestuurd gekregen en wil je je auto al wel verkopen? Dan vraag je je misschien af of dat je je auto al mag en kan verkopen als er nog een boete open staat. Wij beantwoorden die vraag.

Auto verkopen als er nog een boete open staat? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Marktconforme vergoeding!

Kan je een auto verkopen als er nog een boete open staat?

Ja, je mag en kan een auto verkopen als er nog een boete open staat. In Nederland is de datum waarop de overtreding wordt gemaakt leidend. Degene die op dat moment eigenaar van het voertuig is/was, zal de boete moeten betalen. Ook al wordt de auto in de tussentijd verkocht. De boete gaat niet over op de nieuwe eigenaar.

En wat als de boete op de dag van overschrijven is opgelegd?

Bij de tenaamstelling worden zowel de datum als het tijdstip van tenaamstellen geregistreerd. Ook als de overtreding vlak voor dat de auto is overgeschreven, heeft plaatsgevonden, komt de boete bij de oude eigenaar terecht.

Vind de koper het toch geen fijn idee? Bij het overschrijven ontvang de koper een overschrijvingsbewijs. Daarop staan een datum en een tijdstip. Hiermee kan de nieuwe eigenaar aantonen dat hij of zij niet verantwoordelijk is voor de boete.

Flitser langs de weg

(Sloop)auto verkopen?