Auto met schade verkopen aan de autosloperij

04/12/2018   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heb je schade gereden, ben je betrokken geraakt bij een ongeval of is de motor van je auto kapot gegaan? In al deze gevallen spreken we over een zogenaamde schadeauto. Een auto kan blikschade hebben, maar ook technische schade aan de binnenkant van de auto. Helaas leert de realiteit dat het lastig is om een auto met schade aan een andere particulier te verkopen. De hoofdprijs zul je er niet snel voor krijgen. De schade zal eerst moeten worden gerepareerd en dat kost geld en tijd. Toch zijn er vele wegen die leiden naar Rome. Uitwijken naar een online auto veiling site is een optie. Echter, ook hier loop je het risico om geen goede koper te vinden. Omdat het aanbod groot is, kiezen autobedrijven en handelaren meestal voor auto's zonder mankementen. Hoe groter de schade, hoe kleiner de kans is dat je snel een koper vindt. Er is gelukkig een laatste strohalm: de autosloperij of autosloop!

Auto met blikschade verkopen

Heb je een auto met blikschade? Dan kun je deze zelf wegbrengen of laten ophalen door de autosloperij. Een autosloperij heeft vaak een schadeauto ophaalservice. Het grootste voordeel hiervan is dat je zelf niet aan de slag hoeft. Je hoeft geen aanhanger te regelen en geen bergingsbedrijf te bellen. Een schadeauto met blikschade kan in veel gevallen de weg niet meer op. Als je je auto op laat halen, worden je zorgen uit handen genomen.

Auto met schade verkopen

Auto met technische schade verkopen

Een kapotte motor, een versleten koppeling, een lekke koppakking of een vastgereden versnellingsbak. Helaas kan iedere auto tegen deze technische mankementen aanlopen. Ook een goed onderhouden auto is niet vrijgesteld van deze problemen. Als je van een auto met een dergelijk probleem af wilt, zul je al snel merken dat er niet veel particulieren geinteresseerd zijn. In sommige gevallen krijg je via marktplaats reacties van buitenlandse klanten, zoals Polen en Bulgaren, maar dat levert niet altijd een verkoop op, omdat zij vaak het onderste uit de kan willen halen. Op zo'n moment kun je proberen je auto aan te bieden bij de autosloop. Zeker voor jongere schadeauto's geldt vaak een mooie vergoeding.

Hoeveel is mijn schadeauto waard?

De vergoeding of prijs die u voor uw auto met schade ontvangt loopt uit een van enkele tientjes tot soms wel meer dan duizend euro. Oude auto's leveren vaak niet veel meer op, maar nieuwere en jongere auto's met schade kunnen erg veel waard zijn. Als de onderdelen die kunnen worden hergebruikt en gedemonteerd veel waarde hebben, kan er een hogere vergoeding worden betaald. Bent u benieuwd naar de waarde van uw schadeauto? Neem dan direct contact op met de autosloperij. Meer informatie over de waarde van schadeauto's vind je hier.