Niet-stuurbare auto laten ophalen door de sloop, kan dat?

04/09/2023   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Is jouw auto niet-stuurbaar door een ongeval of een mankement en wil je er vanaf? Dan vraag je je wellicht af of je hem op kunt laten halen door de sloop. Wij leggen uit wanneer een auto niet-stuurbaar is en of dat deze in niet-stuurbare staat (gratis) kan worden opgehaald door een autosloperij.

Niet-stuurbare auto gratis laten ophalen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Wat is een niet-stuurbare auto?

Een niet-stuurbare auto is een auto waarvan de wielen niet meer kunnen worden gedraaid. De auto gaat nog maar twee kant op, namelijk vooruit en achteruit. Dat hoeft niet altijd recht naar voren en naar achteren te zijn, want in sommige gevallen staan de wielen niet recht, waardoor de auto zal indraaien als deze naar voren of naar achteren wordt verplaatst.

Een auto kan niet-stuurbaar zijn geraakt door een ongeval of door een technisch defect. In de meeste gevallen gaat het om een gebroken stuur- of spoorstang of geblokkeerde wielen.

Let op: een niet-stuurbare auto is niet hetzelfde als een niet-rijdende of niet-rolbare auto.

niet-stuurbare auto op takelwagen

Een niet-stuurbare auto laten ophalen door de sloop, kan dat?

Dat ligt aan de situatie. Als de auto recht naar voren of achteren kan rijden en er rondom de auto voldoende plek is om deze op de oprijwagen te takelen, dan kan vrijwel iedere autosloperij de auto ophalen. Echter, als de wielen gedraaid staan en/of de auto rondom niet vrij is, dan is het soms alleen mogelijk om de auto op te halen met een vrachtwagen met kraan. Omdat niet iedere autosloperij over dergelijk vervoer beschikt, kan niet iedere autosloperij een niet-stuurbare auto ophalen.

Is het ophalen van een niet-stuurbare auto gratis?

Als de auto kan worden opgehaald met een oprijwagen, dan is ophalen meestal gratis. Echter, als er speciaal vervoer moet uitrukken, dan kost het de autosloperij meer geld om jouw auto op te halen. Daarom is ophalen in zo'n situatie niet altijd gratis. Het kan lonen om contact op te nemen met met meerdere bedrijven, zodat je de beste prijs voor de sloopauto ontvangt.

Levert een niet-stuurbare auto minder op dan een stuurbare auto?

Als de auto niet-stuurbaar is wegens een klein defect, dan levert de auto meestal ongeveer hetzelfde op als een vergelijkbare stuurbare auto. Als er speciaal vervoer moet uitrukken, is de vergoeding meestal wel lager. De kosten voor het ophalen worden namelijk verdiscondeerd in de vergoeding.

(Sloop)auto verkopen?