Auto naar de sloop: wat kost dat?

28/01/2019   |   25/11/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Misschien ben je nog niet bekend met de autosloperij. Bijvoorbeeld omdat je je auto altijd inruilde als je een nieuwe auto ging kopen. Helaas was er deze keer niemand die jouw auto wilde overnemen en daarom is er nog maar een uitweg: je auto naar de sloop brengen. Omdat je niet bekend bent met dit fenomeen, vraag je je af of er kosten verbonden zijn aan het wegbrengen van je auto naar de sloperij. Daarover geven we je in dit artikel meer informatie. Wil je weten wat de autosloperij allemaal doet? Dat lees je hier.

Kost het geld om je auto te laten slopen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk altijd: Nee. Als je je auto zelf naar de autosloperij toe brengt, hoef je geen geld te betalen om je auto te laten slopen. In de meeste gevallen krijg je zelfs een vergoeding voor je sloopauto of sloopvoertuig, omdat de autosloperij geld kan verdienen door jouw auto te demonteren en recyclen. Ben je benieuwd waar je op moet letten? Lees dan hier verder.

Gratis jouw auto aan de sloop brengen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Auto op locatie op laten halen

Het laten ophalen van je auto is tegenwoordig erg eenvoudig geworden. Er zijn veel autosloperijen in Nederland en om met elkaar te concurreren bieden veel autosloperijen een ophaalservice aan. Met eigen oprijwagens en vrachtwagens reizen medewerkers van de sloperij het hele land door om jouw auto op te halen. Hoewel de meeste autosloperijen hiervoor geen kosten rekenen, worden deze kosten indirect wel aan jou doorberekend. Omdat het ophalen van jouw auto op locatie de autosloperij geld kost, zal de vergoeding die je voor je sloopauto ontvang in de meeste gevallen lager uitvallen dan als je kiest voor zelf wegbrengen. Toch is het in de meeste gevallen rendabel om jouw auto op te laten halen. Je hoeft immers niet zelf op pad en bent geen tijd en brandstof kwijt aan het inleveren. Ophalen op locatie is helemaal interessant als jouw auto door het ontbreken van een geldige APK of door schade niet langer de weg op kan. Je zou anders een oprijwagen of aanhanger moeten regelen.

Kosten auto naar de sloop

Hoe hoog is de vergoeding die je ontvangt?

De vergoeding die je voor een sloopauto ontvangt, verschilt per auto. Meer informatie over de hoogte van de vergoeding en het bepalen van de sloopwaarde vind je hier.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen waarin het ophalen van de auto toch geld kost. De belangrijkste uitzondering is de uitgebrande auto. Een uitgebrande auto kan niet worden gerecycled en daarom is de restwaarde vrijwel nihil. Bovendien is een uitgebrande auto meestal niet rijbaar, waardoor de autosloperij de auto moet ophalen met een vrachtwagen met takel. De kosten van het ophalen zijn in zo'n geval hoger dan de restwaarde. In dergelijke situaties zal de autosloperij de kosten voor het ophalen doorberekenen. Een andere uitzondering is een grote afstand. Hoe groter de afstand tussen jouw ophaallocatie en de autosloperij, hoe duurder ophalen wordt. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een autosloperij in de buurt van de ophaallocatie.