Kan ik mijn Belgische auto naar een Nederlandse autosloperij brengen?

11/05/2020   |   25/11/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Woon je in België, maar wil je je oude auto, sloopauto of schadeauto het liefst bij een Nederlandse autosloperij inleveren, omdat dat meer geld oplevert? Dan is dat is zeker mogelijk! In België is, in tegenstelling tot in Nederland, een kenteken niet aan een specifieke auto gekoppeld. Het enige dat anders is, is daarom de manier van afhandelen. Een Nederlandse auto moet worden gevrijwaard, maar voor de overdracht van een Belgische auto hoef je alleen je autopapieren af te geven. Tevens heeft België geen centrale database, waarin de gegevens van de auto staan. De sloper zal daarom op basis van jouw informatie over de auto een bod op de auto uitbrengen. Hij kan geen kentekencheck uitvoeren, zoals hij dat in Nederland wel kan. Als je het met de vergoeding eens bent, kun je de auto bij het Nederlandse sloopbedrijf inleveren. Soms is gratis ophalen ook mogelijk.

Belgische auto verkopen aan de sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Hou rekening met de afstand!

Wil je de auto door het sloopbedrijf laten ophalen? Hou er dan wel rekening mee dat veel sloperijen daar kosten voor in rekening brengen. Je betaalt er niet voor, maar de kosten worden van de vergoeding voor je auto afgehaald. Als je wat verder weg in België woont, is het voordeliger om de auto zelf naar de sloop te brengen. Zo loop je niets van de opbrengst mis. Woon je vlakbij de Nederlandse grens? Dan kun je de auto ook prima laten ophalen door een sloopbedrijf die in de omgeving van de Belgische grens actief is. Je krijgt het afgesproken bedrag op locatie uitbetaald. Dat scheelt je een hoop geregel en je hoeft er de deur niet voor uit.

Belgisch kenteken

Tweedehands Belgische auto verkopen?

Wil je je een oudere tweedehands Belgische auto verkopen die nog in goede staat is? Het klinkt misschien vreemd, maar ook dan kun je bij een Nederlandse autosloperij terecht. Veel sloopbedrijven exporteren auto’s meteen weer naar het buitenland. Omdat de auto als geheel wordt doorgevoerd en niet als losse onderdelen, kan de auto nog best wat opleveren. Reden genoeg om eens een prijspopvraag of taxatie te doen bij een Nederlands autosloperij. De kans is groot dat er een goed bod op de auto wordt gedaan.