Quad naar de sloop brengen, kan dat?

26/04/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heb je een oude of kapotte quad staan, die teveel plaats in je schuur of opslagruimte inneemt? Dan wordt het tijd om deze naar de sloop te brengen. Misschien heb je inmiddels al een nieuw exemplaar aangeschaft om op te rijden. Als je je quad inlevert bij de sloperij, kun je er nog een aardig zakcentje voor krijgen. De onderdelen die nog goed zijn, kunnen prima worden hergebruikt. Er zijn genoeg quadrijders op zoek naar tweedehands en gebruikte onderdelen om hun quad te repareren. Laat je quad daarom niet langer in de weg staan, als hij rijp is voor de sloop. Dat scheelt je een boel ruimte en het levert je ook nog eens een financiële meevaller op.

Naar welke sloperij ga je?

Wil jij je afgeschreven quad aan de sloop verkopen? Kijk dan van te voren even goed naar welke sloperij je hem kunt brengen. Sommige sloopbedrijven nemen namelijk alleen auto’s in. In dat geval zul je even verder moeten zoeken. De grotere sloperijen nemen meestal meerdere soorten voertuigen in. Zo kun je er je sloopauto inleveren, maar ook je trekker of oude landbouwvoertuig. De autosloperij verkoopt de onderdelen die nog goed zijn weer door. De meeste slopen die quads inkopen, zijn vooral geinteresseerd in de a-merken quads, zoals quads van Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Honda, KTM, Gasgas, W-tec, E-ATV, Polaris, Can-Am, Artic Cat. Toch kun je bij sommige slopen ook terecht met een Acces, Dinili, Goes, E-Ton, Sym, Kymco, AGM of Bashan quad. Neem van te voren telefonisch contact op, zodat je ter plekke niet voor verrassingen komt te staan.

Quad verkopen autosloperij

Zelf verkopen is ook mogelijk

Kun je geen sloperij in de buurt vinden waar je je quad kunt inleveren? Kijk dan eens op een handel- of veilingsite. Hier vind je vaak berichten van handelaren, die sloopvoertuigen opkopen. Natuurlijk kun je ook zelf een advertentie maken om je oude quad te koop aan te bieden op en marktplaats. Krijg je een goed bod? Dan is dat een prima moment om je quad van de hand te doen. Dat scheelt jou een ritje naar het sloopbedrijf. Bovendien kun je er een leuke opbrengst aan overhouden.