Kan ik mijn Poolse auto naar een Nederlandse autosloperij brengen?

13/04/2020   |   25/11/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Het inleveren van je Poolse auto bij een Nederlandse autosloperij is geen enkel probleem. Auto’s met buitenlandse kentekens kunnen gewoon worden aangeboden. De sloperij neemt de auto in om deze te demonteren en de nog goede onderdelen door te verkopen. Daarom levert een sloopauto of schadeauto met bruikbare onderdelen vaak nog een leuk bedrag op. De meeste autosloperijen kunnen de auto bij jou op locatie op komen halen. Het afgesproken bedrag wordt ter plekke direct aan je uitbetaald. Dat geldt ook voor auto’s met een Pools kenteken. Soms is alles al binnen een dag geregeld.

Poolse auto verkopen aan de sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Poolse auto verkopen

Hoe kun je een Poolse auto laten vrijwaren?

Als je besluit je Poolse auto bij een Nederlandse autosloper te brengen, krijg je een sloopverklaring en de kentekenplaten van de auto mee. Daarmee kan de auto worden gevrijwaard. Zo staat deze niet meer op jouw naam en heb je geen verplichtingen meer wat betreft de auto. Eigenlijk gaat het inleveren van een Poolse auto, camper of bedrijfsauto hetzelfde als het inleveren van een Nederlandse auto. De sloper zal vooral kijken of er waardevolle onderdelen in de auto zitten, die hij voor een goede prijs kan doorverkopen. Op basis daarvan brengt hij een bod uit.

Waarom naar de sloop?

Natuurlijk kun je proberen een Poolse sloopauto zelf te verkopen. Er zijn genoeg handelswebsites waarop je kunt adverteren. Deze sites worden elke dag door duizenden mensen bekeken. Grote kans dat je al snel een potentiële koper hebt. Het nadeel van zelf verkopen is dat je allerlei mensen bij je auto krijgt en dat de kosten van de verzekering en wegenbelasting gewoon doorlopen. Daarvan heb je geen last als je de auto bij een autosloperij brengt. Je bent in één keer van je auto en de bijbehorende kosten af. Dat scheelt je veel tijd en energie, die je vast voor belangrijkere zaken kunt gebruiken. Daarom is het een goed idee om je Poolse auto bij een Nederlandse autosloper te brengen.