Tractor, trekker of agrarisch voertuig naar de sloop, kan dat?

06/04/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Als je trekker of landbouwvoertuig rijp voor de sloop is, wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Zeker grote agrarische voertuigen nemen flink wat plek in beslag en staan al snel in de weg. Daarom is het fijn als je je afgeschreven tractor direct naar de sloperij kunt brengen. Maar waar kun je zulke grote voertuigen eigenlijk inleveren? Kan dat gewoon bij de autosloperij in de buurt of worden daar alleeen auto’s ingenomen? Het is goed om dat van te voren goed na te gaan. Op de website van het betreffende sloopbedrijf zie je meestal al snel welke voertuigen er worden ingenomen. En anders is een telefoontje zo gepleegd!

Trekker of tractor verkopen

Inleveren bij een autosloperij

Sommige autosloperijen kopen en nemen ook tractoren, trekkers en agrarische voertuigen in. Ze hebben een breed netwerk van contacten, waarin ze losse onderdelen, die nog goed zijn, weer doorverkopen. Daarom staan zij open voor allerlei soorten voertuigen. Echter, dat is bij andere autosloperijen niet het geval. Daar kun je alleen sloopauto’s en schadeauto's inleveren. In dat geval zul je even verder moeten zoeken. Of vraag in je netwerk na of iemand een goede sloperij kent die ook landbouwvoertuigen inneemt. Je bent vast niet de enige in jouw omgeving, die van tijd tot tijd een agrarisch voertuig moet vervangen.

Specialistisch sloopbedrijf

Naast autosloperijen die tractoren inkopen, zijn er ook gespecialiseerde sloopbedrijven voor agrarische voertuigen. Deze bedrijven nemen geen personenauto’s in, maar richten zich vooral op de agrarische sector. Ook zij verhandelen vaak losse onderdelen, die gebruikt kunnen worden voor reparaties. Een andere optie is om handel- en veilingsites op internet te bekijken. Hier staan vaak adverenties op van handelaren die op zoek zijn naar sloopvoertuigen. Je kunt ook zelf een advertentie voor je trekker of ander landbouwvoertuig plaatsen op een marktplaats. Zo hoef je hem niet zelf naar de sloop te brengen en brengt hij misschien nog een mooi bedrag op.