Boot naar de sloperij, kan dat?

20/04/2020   |   12/07/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Steeds meer grote (auto)sloopbedrijven staan open voor andere voertuigen dan (sloop)auto’s. Ze nemen bijvoorbeeld ook campers, quads, trekkers en agrarische voertuigen in en betalen in sommige gevallen ook voor die voertuigen een vergoeding. Tegenwoordig kun je er sooms ook stalen en aluminium boten inleveren. Als je boot kapot is, of niet meer te gebruiken is vanwege ouderdom, kost hij alleen maar geld. Je blijft gewoon betalen voor de ligplaats en de verzekering. In zo'n geval kun je contact opnemen met een sloopbedrijf om de boot te laten afvoeren. Daar wordt de boot helemaal uit elkaar gehaald, zodat de onderdelen die nog goed zijn, hergebruikt kunnen worden en kunnen worden verkocht. Oud Ijzer en andere waardevolle materialen worden gerecycled.

Welke boten worden bij de sloperij ingenomen?

De autosloperijen die boten innemen, kopen doorgaans alleen boten van staal of aluminium. Boten die gemaakt zijn van polyester zijn minder gemakkelijk te recyclen, omdat de kosten daarvan te hoog zijn. Een stalen of aluminium boot levert materiaal op dat gemakkelijk kan worden hergebruikt. Het kan zelfs geschikt gemaakt worden voor andere toepassingen. Daarom is het goed om eens in je omgeving te kijken waar je je boot zou kunnen inleveren. Op de website van een sloopbedrijf staat meestal uitgebreide informatie, zodat je meteen weet of je er terecht kunt of niet. Naast autosloperijen zijn er ook meer algemene sloopbedrijven of zogenaamde scheepssloperijen, die zich specifiek richten op schepen en boten.

Boot sloperij

Botensloperij of scheepssloperij

Wil je je boot aanbieden bij een gespecialiseerd sloopbedrijf voor boten? Zoek dan een botensloperij, die je boot bij je op locatie komt halen. Let er goed op welke soorten boten door de sloperij worden ingenomen. Sommige nemen namelijk alleen kleinere bootjes of pleziervaartuigen in. Het afvoeren van je kleine boot hoeft niet veel te kosten, maar het bergen van een grote boot kan al snel veel geld kosten. Sommige bedrijven bieden transport over land of over water aan, maar de prijzen varieren. Het is daarom zaak om te vergelijken en voor het ophalen goede afspraken te maken, zodat, zowel jij als de medewerker van sloperij, niet voor een verrassing komt te staan.