Kiezen voor een autosloperij in de buurt of een landelijk opererende autosloperij?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wie zijn sloopauto gaat verkopen, is waarschijnlijk geneigd om te kiezen voor een autosloperij of autodemontagebedrijf in de buurt. Toch zul je zien dat, als je op Google zoekt met het zoekwoord 'autosloperij in de buurt', er ook bedrijven adverteren die niet bij jou in de buurt zijn gevestigd. Blijkbaar willen zij jouw auto ook graag ophalen. Wij krijgen regelmatig de vraag of het verstandig is om ook een stukje verder weg te kijken. Daarom leggen wij uit hoe ver de sloopauto ophaalservice van autosloperijen reikt en of je moet kiezen voor een autosloperij in de buurt of een landelijk opererende autosloperij?

Wat is een sloopauto ophaalservice?

Wie zijn sloopauto wil laten slopen heeft grofweg twee keuzes:

  • De sloopauto zelf wegbrengen: als je auto nog rijdt, de apk nog geldig is en als je wat tijd over hebt, is zelf wegbrengen de makkelijkste en financieel de meest lucratieve oplossing.
  • Gebruik maken van een sloopauto ophaalservice: is je auto kapot, is de apk verlopen of heb je simpelweg geen zin of tijd om naar de sloop te rijden? Dan is het laten ophalen van jouw sloopauto op een locatie naar keuze de beste keuze. Omdat de kosten van ophalen meestal verdisconteerd worden in de vergoeding die je ontvangt, valt de vergoeding in de praktijk meestal wat lager uit dan bij zelf wegbrengen.

man zet sloopauto vast op oprijwagen

Hoe ver reikt de sloopauto ophaalservice van autosloperijen?

Het meest directe antwoord is 'zo ver als door hen op dat moment rendabel wordt geacht'. Dat klinkt een beetje cryptisch, maar in principe zal een autosloperij tot ophalen overgaan zolang als dat voor hen lucratief is. Wat het complex maakt is dat dit van moment tot moment kan verschillen. Heeft een autosloperij het druk? Dan verkiezen ze waarschijnlijk ritjes in de buurt boven langere ritten. Gaat het om een sloopauto die zij graag willen kopen? Dan rijden ze waarschijnlijk graag een stukje verder.

Kiezen voor een autosloperij in de buurt of een landelijk opererende autosloperij?

Het antwoord op die vraag is dus niet eenduig. Daarom is ons advies om altijd met meerdere autosloperijen contact op te nemen, in de buurt, maar ook landelijk opererende bedrijven, om zo te achterhalen wat voor jou de beste keuze is. Kijk bij het kiezen van het bedrijf niet alleen naar de vergoeding, maar ook naar de voorwaarden van ophalen.

(Sloop)auto verkopen?