Hoeveel kost het om een sloopauto te laten ophalen?

25/11/2019   |   25/11/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Je auto is kapot en je raakt hem aan de straatstenen niet meer kwijt. Je bent er inmiddels achter dat er min of meer nog maar een uitweg is, namelijk verkopen aan de autosloperij. Omdat je nog nooit eerder een auto naar de sloop hebt gebracht (of op hebt laten halen), vraag je je af wat het kost om je sloopauto op te laten halen. In dit artikel geven je meer informatie.

Ophalen is meestal gratis!

Misschien had je het niet verwacht, maar het ophalen van een sloopauto is meestal gratis. Zeker als het om een rolbare auto gaat, is ophalen vaak geen enkel probleem. In de meeste gevallen wordt de auto niet alleen gratis opgehaald, maar ontvang je ook nog eens een vergoeding voor je oude auto. Je houdt dus een leuk zakcentje over om bij de annkoop van een nieuwe auto te leggen.

Gratis jouw sloopauto op laten halen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Hoeveel kost sloopauto ophalen

Wanneer is ophalen niet gratis?

Er zijn een aantal situaties waarin ophalen niet gratis is. Een goed voorbeeld is bij brandschade. Als een auto total loss is, volledig uitgebrand is en niet meer rolbaar is, levert de sloopauto niks meer op. Het ijzer kan niet worden gerecycled en bovendien zijn er geen bruikbare onderdelen meer. Een autosloperij die de auto komt ophalen, maakt meer kosten dan dat het wrak oplevert. In zo'n geval kan men om een vergoeding vragen voor het ophalen. Omdat het per bedrijf verschilt, is het soms verstandig om meerdere autosloperijen met elkaar te vergelijken. We kunnen ons voorstellen dat je niet op extra kosten zit te wachten als je auto uitgebrand is.

Vergoeding en vrijwaring

Als de auto wordt opgehaald, ontvang je ter plekke een vergoeding en een vrijwaring. De vrijwaring heb je nodig om aan te tonen dat de auto niet langer in bezit is. Je kunt daarmee de autoverzekering stopzetten. Na vrijwaring wordt de wegenbelasting automatisch stopgezet. De vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type auto, de staat (mankementen) en de kilometerstand. Logischerwijs leveren duurdere nieuwe auto's vaak meer op dan oudere en goedkopere auto's. De vergoeding is onder andere afhankelijk van de waarde van oud ijzer en de bruikbare onderdelen.