Krijg je je vergoeding "cash" of per bank als je je sloopauto verkoopt?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wie meer dan tien jaar geleden al eens een auto naar de sloop bracht, zal zich herinneren dat hij of zij de vergoeding contant ontvangen heeft. Vroeger was dat namelijk heel normaal. Maar hoe zit dat tegenwoordig? Krijg je de vergoeding "cash" of wordt het geld overgemaakt?

Sloopauto verkopen? Cash en per bank! Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Marktconforme vergoeding!

Krijg je je vergoeding contant of per bank als je je sloopauto verkoopt?

Hoewel de kans nog steeds groot is dat je de vergoeding voor jouw sloopauto contant krijgt, zijn er steeds meer autosloperijen die het geld overmaken. Dat heeft verschillende redenen:

  • Er zijn steeds meer manieren om (vrijwel) kosteloos en snel per bank te betalen, zoals door middel van een betalingsverzoek. Ook overschrijven gaat tegenwoordig veel sneller, meestal per direct.
  • Contant geld wordt minder populair. Autosloperijen ontvangen zelf minder contant geld, waardoor ze minder contant geld hebben liggen om mee te betalen.
  • Er geldt een meldplicht voor grote bedragen die contant betaald worden. Anno 2024 geldt een meldplicht voor contante betalingen boven de 10.000 euro, maar er ligt een wetsvoorstel voor een meldplicht voor contante betalingen boven de 3.000 euro.

Contant of per bank, verschilt de vergoeding?

De manier van betalen zou geen invloed moeten hebben op de hoogte van de vergoeding die je voor je sloopauto ontvangt.

Waarom adverteren sommige autosloperijen dan met "contante betaling"?

Veel mensen vinden het nog steeds fijn om hun vergoeding contant te ontvangen. Ze weten dan zeker dat ze het in handen hebben. Dat heeft onder ander te maken met slechte verhalen die circuleren over nep betalingen.

Contant of per bank, wat is verstandig?

Eigenlijk maakt het niet uit of dat je de vergoeding contant of per bank vraagt, als je maar goed controleert of dat je het geld écht ontvangen hebt.

  • Kies je voor een betaling per bank? Vertrouw dan niet zomaar op (de app van) de koper, maar kijk zelf of je het geld echt ontvangen hebt.
  • Kies je voor contante betaling? Ook dan is het verstandig om goed te controleren of het geld dat je ontvanen hebt echt is. Hoe je dat doet, lees je hier.

man betaalt contant geld voor een auto

(Sloop)auto verkopen?