Sloopauto verkopen voor 100, 150 of 250 euro, wat is normaal?

16/03/2021   |   25/11/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Als je voor het eerst een sloopauto naar de autosloperij wilt brengen, vraag je je vast af wat een marktcomforme vergoeding is. Op verschillende fora en pagina's op het internet kom je verschillende prijzen tegen. In je eigen omgeving hoor je mensen praten over minimaal 100 euro, 150 euro en 250 euro. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat de vergoeding voor een sloopauto geen vast gegeven is. Terwijl de ene auto 100 euro oplevert, levert een ander slechts een paar tientjes op en een ander juist weer 150, 250 euro of zelfs meer.

Waarom is de vergoeding niet altijd hetzelfde?

De vergoeding van sloopauto's wordt bepaald op de markt. Een auto die gewild is, levert meer op dan een auto die niet populair is. Tegelijkertijd leveren auto's met veel waardevolle onderdelen en zwaarde auto's over het algemeen meer geld op dan auto's die weinig waardevolle onderdelen bevatten en/of relatief licht zijn. En dat is natuurlijk logisch: een autosloperij wil meer voor je auto betalen als er meer aan jouw auto verdiend kan worden. Om die reden hebben autosloperijen soms zelfs inkoopacties, bijvoorbeeld als ze zelf weinig auto's hebben staan. Ben jij benieuwd welke factoren van invloed zijn op de waarde van een sloopauto? Dat lees je in dit artikel.

Benieuw naar wat jouw sloopauto waard is? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Sloopauto 100 150 250 euro

Waarom spreekt men dan over 100, 150 en 250 euro?

Omdat dit veel voorkomende vergoedingsbedragen zijn! Het zijn bedragen die makkelijk te betalen zijn in briefjes van 50. Toch wordt en ook weleens 50, 75, 125 of 175 betaald. Betekent het dat je nooit meer dan 250 euro voor je auto krijgt? Nee hoor! In sommige gevallen kan een vergoeding oplopen tot duizenden euro's. Ook een Ferrari of Porsche kan door omstandigheden een sloopauto zijn geworden. Wil jij de beste prijs voor jouw sloopauto? Dan kan het dus lonen om verschillende bedrijven te bellen. Kies er bovendien voor om je auto zelf in te leveren als dat mogelijk is. Op die manier hoeft de autosloperij geen kosten te maken om jouw auto op te komen halen.