Oude of kapotte heftruck naar de sloop, kan dat?

12/11/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heb jij in je magazijn een oude heftruck staan die al jaren staat te verpieteren? Is jouw trouwe vorkheftruck kapot gegaan en kun je er geen koper meer voor vinden? In zo'n geval vraag je je misschien af of je toch nog een leuk bedrag voor je vorklift kunt krijgen. In dit artikel geven we daarover meer informatie, zodat jij toch nog een leuke vergoeding kunt ontvangen.

Wat doe je met een oude of kapotte heftruck?

Heftrucks zijn er in vele soorten en maten. Een belangrijke overeenkomst is het zware gewicht. Omdat een heftruck grote gewichten moet kunnen heffen, moet hij zelf ook zwaar zijn. Je staat er misschien van te kijken, maar een kleine heftruck weegt soms wel 6.000 kilogram om te voorkomen dat deze omkiepert als hij een zware lading heft.

Als je oude heftruck kapot is en je kunt er geen koper meer voor vinden, zit je misschien met je handen in het haar. Hoe ga je dit zware, logge voertuig kwijtraken? Gelukkig kun je met een oude of kapotte heftruck altijd nog terecht bij de autosloperij. Een autosloperij is niet alleen geinteresseerd in het oude ijzer, maar ook in de losse onderdelen van de heftruck. Dikke kans dat er ergens anders in Nederland iemand rondrijdt op een heftruck waarvoor hij onderdelen zoekt!

Oude Heftruck verkopen

Wat levert een oude of kapotte heftruck op?

De vergoeding voor een oude heftruck kan uiteenlopen van enkele tientjes tot honderden euro's. Meestal geldt: hoe zwaarder de heftruck is, hoe meer de heftruck waard is. Echter, het is wel van belang om te beseffen dat een zware heftruck (veel) moeilijker te vervoeren is. Waar een normale auto met een standaard oprijwagen kan worden vervoerd, kan een heftruck van 6.000 kilogram alleen worden vervoerd op een vrachtauto met voldoende laadcapaciteit. En laat dat nou net duurder zijn dan ophalen met een oprijwagen..

Hoe vind ik een sloperij die mijn heftruck wil kopen?

Op deze website vind je een overzicht van autosloperijen in Nederland. Daar kun je dus niet alleen maar terecht met een sloopauto of schadeauto! Je kunt telefonisch contact opnemen met een bedrijf in de buurt en informeren naar de mogelijkheden. Ben altijd eerlijk over de staat van het voertuig en onderhandel over de prijs. Met wat geluk ontvang je toch nog een leuke vergoeding voor je afgeschreven heftruck!