Wat is auto export?

06/05/2019   |   25/11/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Op het internet kom je een hoop bedrijven tegen die je auto willen kopen voor de export. Misschien heb je op Marktplaats zelfs als de vraag gekregen wat de verkoopprijs is voor export. Auto export is de afgelopen jaren enorm populair geworden en een groot aantal auto’s wordt verscheept naar landen over de hele wereld. Waarom worden auto’s geëxporteerd? Naar welke landen gebeurt dit precies? Dat lees je in dit artikel.

Waarom worden auto’s geëxporteerd?

Sloopauto's die zo kapot zijn dat repareren niet meer de moeite waard is, kunnnen in andere landen soms nog wel rendabel gerepareerd worden. Autohandelaren kunnen vanwege de lagere kwaliteitsstandaarden voor tweedehands auto’s in andere landen, de goedkopere arbeid en de mogelijkheid tot het terugvragen van BPM toch geld verdienen aan auto's die in Nederland afgeschreven zijn. Vooral in Nederland loopt de export van personenauto’s en bedrijfsauto’s goed, omdat onze auto’s er om bekend staan zorgvuldig te zijn behandeld en vaak nog in een redelijk staat verkeren. Auto export bedrijven verkopen de auto’s aan inkopers in verschillende landen, waar ze opgeknapt worden en verkocht worden aan particulieren.

Bijna elk merk auto kan worden geëxporteerd, maar er zijn een aantal merken die erg geliefd zijn in het buitenland. Het gaat dan vooral om auto's van Japanse en Koreaanse makelij, zoals Toyota, Hyundai en Suzuki, maar ook om Duitse auto's zoals Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW en Audi. De meest geexporteerde auto's zijn bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, de Toyota Corolla, de Renault Megane, de Opel Astra, de Volkswagen Passat en de Ford Focus.

Auto met schade export

Auto’s exporteren: naar welke landen?

Met stip op nummer één staat Polen. Ook andere Oost Europese landen doen het goed, zoals Roemenië, Bulgarije. Oekraïne, Wit-Rusland, Slowakije, Tsjechië en Litouwen. Andere exportlanden zijn landen in Afrika, zoals Nigeria, maar ook West-Europese landen, zoals België en Duitsland.
Grote handelspartners waar de Europese Unie veel auto’s naar exporteert zijn de Verenigde Staten, Turkije en China.

Zelf een auto exporteren

Als je zelf van plan bent om zelf een personenauto te exporteren, dien je in contact te treden met een door de RDW erkend bedrijf met een machtiging tot het uitvoeren van export. Als particulier kan het best wat geregel zijn om je auto te exporteren en de BPM terug te vragen bij de belastingdienst. Je zal namelijk moeten berekenen hoeveel BPM je terug moet vragen. Heb je geen zin in gedoe? Dan kun je je wenden tot gespecialiseerde bedrijven, die de auto exporteren en het papierwerk regelen. Sommige bedrijven helpen je zelfs bij de verkoop van je auto. Dit scheelt een hoop tijd en moeite, waardoor je een stuk sneller van je oude auto af bent. In ruil voor hun werkzaamheden betaal je een vergoeding, meestal een percentage van de verkoopprijs, maar soms ook een vaste prijs.

Makkelijk & snel jouw export auto verkopen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Marktconforme vergoeding!