Auto die (economisch) total loss is verkopen

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je betrokken geraakt bij een ongeval en is de reparatie duurder dan het aanschaffen van een nieuwe vergelijkbare auto? Is de motor van je 20 jaar oude auto kapot en is het repareren duurder dan het aanschaffen van een nieuw vergelijkbaar voertuig? In beide gevallen spreken we over een (economisch) total loss. Het is in beide gevallen niet meer interessant om de auto te (laten) repareren, want een nieuwe vergelijkbare auto kopen is goedkoper. Bezit je een auto die total loss is? Dan vraag je je misschien af of je hem toch nog kunt verkopen. In dit artikel geven je daarover informatie.

Auto total loss? Verkoop hem aan de autosloperij

Als je auto total loss is, wil dat niet zeggen dat je hem niet meer kunt verkopen. In tegenstelling tot autobedrijven, is de autosloperij namelijk waarschijnlijk nog steeds geinteresseerd in jouw schadeauto. Ondanks dat het niet loont om de auto te repareren, kan het zijn dat er voldoende onderdelen van waarde aanwezig zijn. Deze onderdelen worden door de medewerkers van de autosloperij gedemonteerd, getest en opnieuw te koop aangeboden. Zo kunnen ze een tweede leven leiden in een andere auto.

auto economisch total loss verkopen

Wat levert zo'n auto die total loss is op?

De vergoeding is erg afhankelijk van het type auto, het bouwjaar en de staat waarin deze verkeert. Hier lees je daar meer over. Als een auto volledig afgebrand is, zijn er waarschijnlijk weinig waardevolle onderdelen over die kunnen worden verkocht. Echter, als de auto alleen blikschade heeft, dan kan het goed zijn dat de motoronderdelen nog herbruikbaar zijn. Om die reden raden wij jou aan om op zoek te gaan naar een autosloperij die de beste prijs voor jouw sloopauto wil betalen. De vergoedingen kunnen soms behoorlijk variereren. Voor een oude auto met veel schade is de vergoeding vaak slechts enkele tientjes, terwijl een jonge schadeauto met alleen blikschade soms wel duizenden euro's kan opleveren.

Hoe vind ik een autodemontagebedrijf?

Op deze website kun je op zoek naar een autodemontagebedrijf bij jou in de buurt. Op basis van jouw postcode zoek je gemakkelijk naar autosloperijen die jouw auto willen kopen. Op die manier ben je snel van jou kapotte auto af!

(Sloop)auto verkopen?