Kan ik een caravan naar de autosloop brengen?

16/03/2020   |   12/07/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een caravan is eigenlijk een soort mobiele woning die gebouwd is als een aanhanger. Met behulp van de trekhaak van je auto kun je je mobiele woning voortbewegen. Een caravan kan zelf niet rijden, anders spreken we over een camper. Bezit je een oude caravan waar je vanaf wilt, maar lukt het je niet meer om deze caravan te verkopen op de tweedehands markt? Dan vraag je je misschien af of je je caravan naar een autosloperij kunt brengen. In dit artikel geven we daarover meer informatie.

Caravan naar de autosloperij brengen

Er zijn sloperijen die ook caravans innemen en demonteren, maar toch is niet iedere sloop blij met jouw caravan. Caravans bestaan uit veel verschillende onderdelen en het demonteren is daarom een tijdrovend proces. Om die reden zullen veel autosloperijen jouw oude caravan liever niet innemen. Toch zijn er ook autosloperijen waarbij je wel terecht kunt. Neem contact op met meerdere bedrijven om op die manier te achterhalen of zij jouw caravan, al dan niet tegenbetaling, willen overnemen.

Caravan autosloperij

Caravan laten ophalen

De autosloperijen die wel caravans inkopen, kunnen de caravan in sommige gevallen ook ophalen. Echter, dat wil lang niet atijd zeggen dat ophalen gratis zal zijn. Bespreek daarom van te voren met de medewerker van de sloop wat voor caravan je bezit, wat eventuele mankementen zijn en hoe hoog de vergoeding zal zijn. Op die manier kom je ter plekke niet voor verrassingen te staan.

Vergoeding

De vergoeding die je voor een sloopcaravan ontvangt is meestal nihil. Je maakt meer kans op een mooie vergoeding als het een nieuwere caravan betreft die in relatief goede staat verkeert. Toch wordt er soms ook goed betaald voor nieuwere caravans met schade. Het loont de moeite om met meerdere inkopers contact op te nemen, zodat je ze kunt vergelijken. De vergoedingen kunnen uiteenlopen van helemaal niets, tot enkele tientjes en soms zelfs meerdere honderden euro's.