Hoeveel brengt een sloopauto gemiddeld op?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heb je nog nooit een auto naar de sloop gebracht? Dan weet je waarschijnlijk niet hoeveel jouw sloopauto ongeveer op zou moeten leveren. Wij merken dan ook dat veel mensen zich afvragen wat een sloopauto gemiddeld opbrengt. Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een artikel geschreven.

Tip: wil je weten hoe het naar de sloop brengen van je auto in zijn werk gaat? Dat lees je in dit artikel.

Hoeveel levert een sloopauto gemiddeld op?

Gemiddeld levert een complete sloopauto 75 tot 150 euro op. Hoewel dit gemiddelde wellicht bruikbaar lijkt, is het toch verstandig om je er niet op blind te staren.

Benieuw naar wat jouw sloopauto waard is? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Wat is een complete sloopauto?

Een complete sloopauto is een auto waarvan alle auto onderdelen nog aanwezig zijn. Soms kiezen mensen er namelijk voor om zelf onderdelen te demonteren. Denk bijvoorbeeld aan een relatief waardevolle katalaystor om zelf los te verkopen of aan bumbers, omdat men hetzelfde type auto heeft teruggekocht. Mist jouw auto onderdelen? Dan is hij niet compleet. De vergoeding valt daardoor soms lager uit dan gemiddeld.

gemiddelde waarde sloopauto

Factoren die de waarde van een sloopauto beïnvloeden

De precieze waarde van een sloopauto is afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals of je hem zelf brengt of op wil laten halen, de ijzerprijs, de staat, het bouwjaar, het gewicht en nog veel meer. Om die reden is het niet altijd verstandig om uit te gaan van een gemiddelde prijs. Enerzijds kan dit namelijk leiden tot teleurstelling en anderszijds kan dit ertoe leiden dat jij jouw auto voor te weinig geld van de hand doet. Ben je benieuwd naar welke factoren allemaal een rol spelen? Lees dan dit artikel.

(Sloop)auto verkopen?