Auto met waterschade verkopen aan de sloop, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Is jouw auto te water geraakt en in een sloot of rivier beland, is jouw auto, bijvoorbeeld door een overstroming, onder water komen te staan of is jouw auto door heftig regenval volgelopen met regen? Dan heb je nu waarschijnlijk last van waterschade. Als de waterschade zo groot is dat de auto niet meer gerepareerd kan worden, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk van je auto af. In dit artikel leggen we uit wat waterschade is, of je een auto met waterschade naar de sloop kunt brengen en of dat een auto met waterschade nog geld oplevert.

Auto met waterschade verkopen en gratis laten ophalen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Wat is waterschade?

Waterschade is de brede term die wordt gebruikt voor schades die zijn ontstaan door toedoen van water. Waterschade is er in verschillende hoedanigheden. Het kan gaan om kleine waterschades, waardoor bijvoorbeeld het interieur van de auto nat en vies is geworden, maar ook om grote waterschades, waarbij een (deel van) de auto - waaronder belangrijke onderdelen, zoals de motor - onder water heeft gestaan.

Ben je verzekerd tegen waterschade?

Dat hangt af van de oorzaak, de verzekeraar en de verzekering dat je hebt gekozen. Het is daarom verstandig om dit goed na te kijken op het moment dat je een verzekering afsluit. Ter illustratie: in sommige gevallen is waterschade door bijvoorbeeld regen wel verzekerd, terwijl waterschade door een overstroming dat dan weer niet is. Ook waterschade na rijden door hoogwater wordt niet altijd vergoed.

Iedere verzekeraar hanteert andere voorwaarden. Lees daarom je verzekeringsvoorwaarden altijd goed door.

auto te water berging

Een auto met waterschade naar de sloop brengen, kan dat?

Een autosloperij accepteert in principe alle auto's, dus ook een auto met waterschade. Je kunt een auto met waterschade dus gewoon naar de sloop brengen.

Kan de auto worden opgehaald?

De meeste autosloperijen hebben een eigen ophaalservice. Ook auto's met waterschade kunnen meestal worden opgehaald.

Levert een auto met waterschade nog geld op?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat bij zo'n schade niet alleen om het merk, het model en het bouwjaar van de auto, maar vooral om de staat waarin de auto verkeert. Helaas worden veel auto onderdelen onbruikbaar als ze in contact komen met water en dat beïnvloedt de waarde (zeer) negatief. Is jouw auto te water geraakt of heeft deze grotendeels onder water gestaan? Dan levert jouw auto waarschijnlijk niet veel meer op dan de sloopwaarde. Gaat het om een kleine waterschade, bijvoorbeeld om waterschade aan het interieur? Dan wordt de waarde slechts in beperkte mate beïnvloed en kunnen er waarschijnlijk nog steeds veel waardevolle onderdelen worden gedemonteerd. In zo'n geval is de vergoeding zeer waarschijnlijk relatief gezien hoger.

(Sloop)auto verkopen?