Auto verkopen terwijl er nog wegenbelasting betaald moet worden, kan dat?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Zit je krap bij kas en heb je de wegenbelasting om die reden nog niet betaald, maar wil je wel al je auto verkopen? Dan vraag je je misschien af of dat je je auto kunt verkopen als er nog wegenbelasting betaald moet worden. Wij geven daarover meer informatie.

Kun je je auto verkopen als de wegenbelasting nog niet betaald is?

Ja, je kunt je auto gewoon verkopen als er nog een rekening van de wegenbelasting openstaat. Echter, die rekening komt hierdoor niet (helemaal) te vervallen. Je dient nog steeds aan je verplichtingen te voldoen.

Wel is het zo dat te veel in rekening gebrachte wegenbelasting wordt verrekend of wordt terugbetaald. Wegenbelasting betaal je namelijk vooraf. De kans is groot dat er te veel wegenbelasting in rekening is gebracht als je je auto verkoopt. Die te veel in rekening gebrachte wegenbelasting wordt na de verkoop automatisch verrekend of terugbetaald. Meer informatie daarover vind je hier.

Auto verkopen terwijl er nog wegenbelasting betaald moet worden? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Marktconforme vergoeding!

Wat is wegenbelasting?

Wegenbelasting, of officieel motorrijtuigenbelasting (MRB), is een belasting die wordt geheven op het bezit van een auto.

Hoe en wanneer betaal je wegenbelasting?

Je kunt de wegenbelasting iedere maand automatisch laten incasseren of je kunt het bedrag ieder kwartaal zelf overmaken. Als je kiest voor automatische incasso, dan wordt het bedrag rond de 28e van de maand afgeschreven. Meer informatie hierover staat in het bericht dat je ontvangt of op de website van de belastingdienst.

wegenbelasting brief

(Sloop)auto verkopen?