Heb je je kentekenbewijs en/of tenaamstellingscode nodig voor sloop?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wil je je auto naar de sloop brengen, maar ben je je kentekenbewijs en/of (een deel van) je tenaamstellingscode kwijt? Dan vraag je je misschien af of dat je deze nodig hebt voor sloop. Wij geven daarover informatie.

Sloopauto zonder kentekenbewijs of tenaamstellingscodes verkopen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Heb je je kentekenbewijs en/of tenaamstellingscode nodig voor sloop?

Nee, je hebt tegenwoordig niet per se een kentekenbewijs en/of tenaamstellingscode nodig als je je auto wilt laten slopen. Ben je je kentekenbewijs kwijt en wil je je auto laten slopen door een door de RDW erkend autodemontagebedrijf? Dan kun je gratis een demontagecode aanvragen. Dat kan online! Meer informatie daarvoor vind je hier. Dat scheelt onnodige kosten!

Wat als de autosloperij toch om autopapieren vraagt?

Niet iedere auto die bij een autosloperij terechtkomt, wordt daadwerkelijk gesloopt. In sommige gevallen zal een autosloperij daarom toch vragen om autopapieren om de auto over te kunnen schrijven. Is dat in jouw situatie het geval? In sommige gevallen wil de autosloperij de extra kosten voor het aanvragen van het nieuwe kentekenbewijs compenseren in de vorm van extra vergoeding. Je kunt daar altijd om vragen, maar niet iedere autosloperij zal extra vergoeding betalen.

Kentekenbewijs kwijt en verkopen aan een handelaar of particulier

Wil je je auto verkopen aan een handelaar of een particulier en ben je je autopapieren kwijt? Dan dien je wel een nieuw kentekenbewijs aan te vragen voordat je je auto gaat verkopen. In dit artikel geven we daarover meer informatie.

Tenaamstellingscode deel 1

(Sloop)auto verkopen?