Is een papieren kentekenbewijs nog geldig?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Beschik je nog over een 'ouderwets' papieren kentekenbewijs? Dan vraag je je misschien of deze autopapieren nog geldig zijn. Wij beantwoorden die vraag.

Is een papieren kentekenbewijs nog geldig?

Ja, een papieren kentekenbewijs is – mits er in de tussentijd geen nieuw kentekenbewijs voor de betreffende auto is uitgegeven – nog steeds geldig.

Sinds wanneer wordt het kentekenbewijs op creditcardformaat uitgegeven?

In 2014 werd het oude papieren kentekenbewijs, dat op dat moment al in verschillende varianten circuleerde, vervangen door een kentekenbewijs op creditcardformaat.

Voorbeeld van een papieren kentekenbewijs

voorbeeld van autopapieren

Op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) vind je meer informatie over de kentekenbewijzen.

Kun je je papieren kentekenbewijs omruilen?

Ja, je kunt een papieren kentekenbewijs omruilen voor een kentekenbewijs op creditcardformaat. Echter, hier zijn wel kosten aan verbonden. Meer informatie over het omwisselen van een papieren kentekenbewijs en de daaraan verboden kosten vind je op de site van het RDW.

Is het omruilen van een papieren kentekenbewijs verplicht?

Nee, het is niet verplicht om om jouw papieren kentekenbewijs om te ruilen voor een kentekenbewijs op creditcardformaat.

Is het omwisselen van een papieren kentekenbewijs gratis?

Nee, aan het omwisselen van een papieren kentekenbewijs voor een kentekenbewijs op creditcardformaat zijn kosten verbonden. Anno 2024 bedragen de kosten € 12,10.

(Sloop)auto verkopen?