Sloopauto laten ophalen bij een bergingsbedrijf, kan dat?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een aanrijding gehad? Betrokken geweest bij een ongeval? Een kapotte motor of versnellingsbak op de snelweg? De kans is groot dat jouw auto is een van deze gevallen is geborgen door een bergingsbedrijf en nu op hun terrein staat. Is je auto dusdanig kapot dat repareren niet meer loont en daarom naar de sloop moet? Dan vraag je je misschien af of een autosloperij je sloopauto ook bij het bergingsbedrijf kan ophalen. Wij beantwoorden die vraag.

Sloopauto laten ophalen bij een bergingsbedrijf? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Een sloopauto laten ophalen bij een bergingsbedrijf, kan dat?

Ja, de meeste autosloperijen halen sloopauto's op locatie op. Het maakt voor hen niet uit of de auto bij jou thuis staat of op het terrein van het bergingsbedrijf.

Je dient uiteraard wel goede afspraken te maken. Aan de ene kant met het bergingsbedrijf, zodat je zeker weet dat en binnen welke tijden de auto daar opgehaald kan worden en aan de andere kant met de autosloperij, zodat je zeker weet dat zij de sloopauto op de locatie van het bergingsbedrijf ophalen.

Is de vergoeding lager als je de sloopauto bij een bergingsbedrijf laat ophalen?

Nee, een sloopauto die bij een bergingsbedrijf wordt opgehaald, is niet per definitie minder waard. De waarde van een sloopauto is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de staat waarin deze verkeert. Wil je daar meer over weten? Hies lees je meer over de waarde van een sloopauto.

sloopauto op wagen van bergingsbedrijf

Dien je aanwezig te zijn bij de overdracht?

Nee, je hoeft niet verplicht aanwezig te zijn bij de overdracht van een sloopauto.

Wat heeft een autosloperij van jou nodig als je niet aanwezig bent?

De medewerker van de autosloperij die jouw auto op komt halen, heeft een aantal dingen nodig, namelijk:

Met uitzondering van de sleutels kun je alles digitaal aanleveren.

Is het verstandig om aanwezig te zijn bij de overdracht?

In principe raden wij iedereen aan om ervoor te zorgen dat er op zijn minst iemand aanwezig is bij overdracht. Dat mag dus ook iemand anders zijn dan jijzelf, zoals iemand van het bergingsbedrijf, als diegene maar op de hoogte is van de afspraken. Op die manier weet je namelijk zeker dat de auto ter plekke overgeschreven wordt en dat de vergoeding betaald wordt voordat je het eigendom en de sleutels overdraagt. Maak dus goede afspraken.

(Sloop)auto verkopen?