Laatst uitgegeven kenteken opzoeken, hoe doe je dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Dagelijkse worden er in Nederland duizenden auto's op een nieuw Nederlands kenteken gezet. Ben je benieuwd naar wat het laatst uitgegeven kenteken is? Wij leggen je uit hoe je deze gratis opzoekt.

Hoe zoek je het laatst uitgegeven kenteken op?

Het laatst uitgegeven kenteken vind je op de site van de RDW. Zij updateën het laatst uitgegeven kenteken meerdere keren per dag. Ben je benieuwd? Volg dan de onderstaande stappen:

  1. Bezoek de website van de RDW.
  2. Scroll naar beneden en lees het "Laatst uitgegeven kenteken" af.

Wat is het laatst uitgegeven kenteken?

Je kunt ook de onderstaande tool gebruiken om het laatst uitgegeven kenteken af te lezen. De tool wordt meermaals per dag geüpdate.

Wat heb je eraan om te weten wat het laatst uitgegeven kenteken is?

Eigenlijk niet zoveel! Er zijn namelijk geen voordelen verbonden aan het hebben van een bepaald kenteken.

Kun je zelf je kenteken uitkiezen?

Nee, in tegenstelling tot in sommige andere landen, is het in Nederland (helaas) niet mogelijk om zelf je kenteken uit te kiezen (of te kopen).

Kun je een kenteken voorspellen?

Dat kan tot op zekere hoogte. De eerste letter op een kenteken bepaald namelijk de reeks voor de komende maanden. Wil jij graag een specifieke letter op je kenteken hebben staan en komt deze letter overeen met óf alfabetisch vlak na de eerste letter in de huidige reeks? Dan zou je een poging kunnen wagen om je auto te laten kentekenen op het moment dat je verwacht dat de door jouw gewilde letter de reeks bepaalt.

Nederlands kenteken

(Sloop)auto verkopen?