Mag je de verkoop van een (sloop)auto annuleren?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Je zult niet de eerste zijn die het overkomt: je hebt net akkoord gegeven op een uitgebracht bod voor je auto of sloopauto en nog geen vijf minuten later ontvang je een (veel) beter bod. Wat ga je doen? Je hebt namelijk al (mondeling) akkoord gegeven. Mag je verkoop van jouw auto nog annuleren? Wij geven meer informatie.

Mondeling akkoord: mag je de verkoop van een auto nog annuleren?

Wie een advocatenwebsite erop na slaat, zal zien dat een mondelinge overeenkomst rechtsgeldig is. Je kunt de verkoop van jouw auto dus niet zomaar annuleren.

Bewijsproblemen

Hoewel een mondelinge overeenkomst gewoon rechtsgeldig is, is het de bewijslast die het voor een koper lastig maakt om aan te tonen dat er daadwerkelijk een mondelinge overeenkomst is gesloten.

Wat vinden wij?

In principe vinden ook wij "afspraak is afspraak".

Is het nieuwe bod echt veel beter en kun je je er niet bij neerleggen? Neem dan contact op met degene die je akkoord had gegeven, leg de situatie uit en zeg de afspraak af. De meeste autosloperijen en autohandelaren weten dat dit soort afzeggingen part of the job zijn en zullen zich erbij neerleggen, zeker als ze nog niet onderweg zijn en nog geen kosten hebben gemaakt om jouw auto op te komen halen. Bovendien geef je ze op deze manier de kans om hun eerdere bod te verbeteren.

We raden af om eenzijdig te annuleren en helemaal niets meer te laten horen. Zo wil je zelf ook niet behandeld worden. De kans is groot dat de eigenlijke koper kosten gaat maken om jouw auto op te kopen halen en dat zal leiden tot een hoop irritatie.

Schriftelijk akkoord: mag je de verkoop van een auto nog annuleren?

Sommige auto-inkoopsites vereisen dat je schriftelijk akkoord gaat met de verkoop van jouw (sloop)auto. Als je akkoord gaat, stem je in met bepaalde voorwaarden. In deze voorwaarden is opgenomen hoe er wordt omgegaan met het annuleren van een verkoop. In vrijwel alle gevallen is het niet zomaar mogelijk om zonder gevolgen een verkoop te annuleren. Wil je toch onder de verkoop uit? Lees de voorwaarden dan goed door. Meestal is er een boete opgenomen in de voorwaarden. Het is aan jou om te bepalen of het annuleren de moeite waard is.

contract annuleren en verscheuren verkoop sloopauto

(Sloop)auto verkopen?