Online een auto verkopen

01/10/2018   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Misschien heb je een auto waar je snel vanaf wilt. Bijvoorbeeld omdat je een ongeluk hebt gehad, geen auto meer nodig hebt of omdat je net een nieuwe auto hebt gekocht. In zo'n geval zijn er verschillende manieren op snel van je auto af te komen. In dit artikel sommen wij de mogelijkheden voor jou op, zodat je eenvoudig en snel van je auto af geraakt.

Inruilen

Als je van plan bent om een nieuwe auto te kopen, kun je je oude auto meestal inruilen in ruil voor korting. Dat betekent dat je een korting krijgt op het aanschafbedrag van de nieuwe auto. Hou er rekening mee dat de prijs, die zonder inruil, wordt gesteld vaak ook onderhandelingsruimte heeft. Omdat men minder geneigd is af te dingen bij inruil, kan dit leiden tot een te hoge prijs. Echter, je bent dan wel meteen van je auto af. Je hoeft niet meer op zoek naar een koper en hebt geen dubbele kosten.

Verkopen aan een particulier

Er zijn diverse marktplaatsen te vinden op het net. Al deze marktplaatsen hebben een ding gemeen: je kunt je auto online te koop aanbieden aan een hele hoop particulieren en bedrijven. Iedere marktplaats heeft bepaalde voor- en nadelen. Zo zijn er websites waar je moet betalen als je een auto wilt verkopen, maar zijn er ook websites waar je gratis een advertentie kunt plaatsen. Vaak hangen de kosten van het plaatsen van een advertentie af van het aantal bezoekers dat een website ontvangt. Heeft een website veel bezoekers? Dan is de kans dat jij een koper vindt groter. Het nadeel is dat je dan vaak wel een vergoeding moet betalen aan de marktplaats.

Het grootste voordeel van de verkoop via marktplaatsen is dat je op deze manier de hoogste prijs ontvangt voor je auto. Het grootste nadeel is dat je zelf aan de slag moet en dat er soms meerdere potentiele kopers (en afhakers) langskomen. Ook geeft het vaak de koper vaak geen fijn gevoel om bij jou een auto te komen, omdat jij als particuliere verkoper geen garantie kan verstrekken aan de particuliere koper.

Verkopen aan een bedrijf via internet

Naast de marktplaatsen vind je op het net ook diverse auto inkoop sites. Dit zijn bedrijven die auto's inkopen van particulieren, ze opknappen en daarna opnieuw verkopen aan aan andere particulieren. In andere gevallen zijn de inkoopbedrijf slechts tussenpersonen die een juiste koper bij jouw auto zoeken. Ook deze bedrijven hanteren verschillende voorwaarden: soms wordt de auto opgehaald en in andere gevallen moet de auto worden gebracht. Lees daarom eerst de voorwaarden goed!

De vergoeding die je hier ontvangt is uiteraard lager dan als je verkoopt aan een particulier. Het inkoopbedrijf moet winst maken. Het voordeel is dat je meestal sneller van je auto af bent en dat je je geen zorgen hoeft te maken over garantie.

Verkopen aan de autosloperij

Hoewel vaak gedacht wordt dat een autosloperij alleen sloopauto's inkoopt, zijn ze tegenwoordig van alle markten thuis. Dat betekent dat je hier terecht kunt voor de verkoop van een schadeauto, een tweedehands auto en een bedrijfswagen.

Het grooste voordeel van verkopen aan de autosloperij is dat het vaak snel geregeld is. De autosloperij koopt alle soorten auto's, dus ook auto's met schade die je aan de straatstenen niet kwijt raakt. Bovendien kan de auto in de meeste gevallen gratis thuis worden opgehaald, waardoor je niet met een aanhanger aan de slag hoeft. Het grootste nadeel is dat je net als bij inkoopbedrijven minder vergoeding krijgt dan als je verkoopt aan een particulier. Ook de autosloperij zal winst moeten maken.

Auto online verkopen