Sloopauto ophaaldienst

19/11/2018   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Misschien ben je er nog niet mee bekend of heb je er nog nooit van gehoord, maar in Nederland zijn er veel autosloperijen die een zogenaamde auto of sloopauto ophaaldienst in het leven geroepen hebben. Ben je benieuwd wat zo'n sloopauto ophaaldienst precies voor jou kan betekenen? In dit artikel geven we graag meer informatie over deze service.

Sloopauto laten ophalen

Een sloopauto is een opgebruikte auto. In veel gevallen zal er recent geen apk keuring zijn uitgevoerd, is er fikse schade of zijn er andere reden waarom de auto niet langer de weg op kan. Mensen die van een dergelijke auto af willen, denken misschien dat ze in een lastige situatie terecht zijn gekomen. Ze hebben geen aanhanger tot hun beschikking om de auto te vervoeren naar de sloperij en willen liever geen geld uit geven aan dure bergingsbedrijven of auto transportbedrijven. Om die reden heeft een autosloop vaak een eigen sloopauto ophaaldienst. Met een eigen oprijwagen of vrachtwagen komen ze jouw sloopauto op een afgesproken plek ophalen. Je hoeft dus zelf niet aan de slag!

Sloopauto ophaaldienst

Kost de ophaalservice geld?

Veel autosloperijen bieden de sloopauto ophaalservice gratis aan. Afhankelijk van de staat van jouw voertuig kunnen zij namelijk geld verdienen door de nog bruikbare auto onderdelen van jouw voertuig te demonteren, reviseren en te verkopen. Toch zijn er ook denkbare situaties waarin de ophaalservice niet helemaal gratis is. Heb je een auto volledig uit elkaar gehaald en gestript, is de auto verbrand of heb je de wielen verwijderd? Dan wordt het ophalen van jouw voertuig een stuk duurder. De autosloper zal namelijk een vrachtwagen met kraan moeten sturen om de auto op te halen. De kosten per kilometer voor dergelijke voertuigen zijn vele malen hoger dan de kosten voor het gebruik van een oprijwagen. Ook de afstand tussen de autosloperij en jouw locatie spelen een belangrijke rol.

Krijg ik nog een vergoeding?

De vergoeding die je voor je auto ontvangt is afhankelijk van de staat van het voertuig, het bouwjaar, de kilometerstand en andere factoren. Informeerde medewerker van de autosloop daarom goed over jouw auto. Op basis hiervan kan hij een bod uitbrengen. De kosten voor het gebruik van de sloopauto ophaalservice worden van de vergoeding die je zou ontvangen voor je voertuig afgehaald.