Gratis je auto op laten halen, kan dat?

14/09/2020   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Bezit je een schadeauto, die door een ongeval niet meer de weg op kan? Heb je in jouw schuur nog een oude opknapper staan die al jaren staat te verstoffen? Krijg jij jouw oude auto zonder APK aan de straatstenen niet meer verkocht? In al deze gevallen wil je waarschijnlijk zo snel en goedkoop mogelijk van jouw auto af. Zeker als je auto niet geschorst is, lopen de kosten van de wegenbelasting en je autoverzekering gewoon door. Gelukkig is er nog een uitweg! Je kunt contact opnemen met een autosloperij in de buurt. Het mooiste is dat de meeste autodemontagebedrijven een eigen sloopauto ophaaldienst hebben, waarmee ze jouw auto gratis op kunnen halen. In de meeste gevallen krijg je zelfs een vergoeding voor je sloopauto!

Waarom wil een autosloperij jouw auto gratis komen ophalen?

Een auto heeft een bepaalde restwaarde. Dat komt omdat er allerlei metalen in de auto zijn verwerkt. Tegelijkertijd bestaat een auto uit heel veel onderdelen die op de tweedehands en gebruikte auto onderdelen markt nog een mooi bedrag op kunnen leveren.

Hoe werkt het?

Wil jij dat jouw auto gratis wordt opgehaald? Dan kun je contact opnemen met een autodemontagebedrijf bij jou in de buurt. De afhandeling verloopt meestal telefonisch. Afhankelijk van de staat waarin jouw sloopauto verkeert, ontvang je in de meeste gevallen zelfs een vergoeding voor jouw auto. Hoe nieuwer en gewilder de auto, hoe meer een auto oplevert. De kilometerstand, het bouwjaar en zelfs de kleur van het voertuig spelen een rol.

Auto gratis laten ophalen

Is het laten ophalen echt gratis?

In de meeste gevallen is ophalen gratis, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Een niet-rolbare auto, zoals een auto zonder banden, is in de regel duurder om te vervoeren. Ook het ophalen van een volledig uitgebrande auto is niet altijd gratis. Dat komt omdat een uitgebrande auto in de meeste gevallen minder restwaarde vertegenwoordigt. Het verbrande wrak bevat minder waardevolle onderdelen, waardoor gratis ophalen niet altijd interessant is voor het autodemontagebedrijf.

Gratis je auto inleveren?

Wil je je auto liever inleveren? Dat is eigenlijk altijd gratis. In de meeste gevallen valt je vergoeding zelfs hoger uit als je de auto zelf inlevert. Immers hoeft het bedrijf dan geen transport te betalen.