Gratis je auto op laten halen, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je in het bezit van een sloop- of schadeauto, die door een ongeval niet meer de weg op kan? Heb je in jouw schuur nog een oude opknapper staan die al jaren staat te verstoffen? Raak jij jouw oude auto zonder APK aan de straatstenen niet kwijt? In al deze gevallen wil je waarschijnlijk zo snel en goedkoop mogelijk van jouw auto af. Zeker als je auto niet geschorst is, lopen de kosten van de wegenbelasting en je autoverzekering gewoon door. Gelukkig is er een snelle uitweg! Je kunt contact opnemen met een autosloperij in de buurt. Het mooiste is dat de meeste autodemontagebedrijven een eigen sloopauto ophaaldienst hebben, waardoor ze jouw auto gratis op kunnen halen. In de meeste gevallen krijg je zelfs een vergoeding voor je sloopauto!

Waarom wil een autosloperij jouw auto gratis komen ophalen?

Een auto heeft een bepaalde restwaarde. Dat komt omdat er allerlei waardevolle metalen in de auto zijn verwerkt. Tegelijkertijd bestaat een auto uit heel veel onderdelen die op de tweedehands en gebruikte auto onderdelen markt nog een mooi bedrag op kunnen leveren.

Hoe werkt het?

Wil jij dat jouw auto gratis wordt opgehaald? Dan kun je contact opnemen met een autodemontagebedrijf bij jou in de buurt. De afhandeling verloopt meestal telefonisch. Afhankelijk van de staat waarin jouw sloopauto verkeert, ontvang je in de meeste gevallen zelfs een vergoeding voor jouw auto. Hoe nieuwer en gewilder de auto, hoe meer een auto oplevert. De kilometerstand, het bouwjaar en zelfs de kleur van het voertuig spelen een rol. Meer informatie daarover vind je hier.

Auto gratis laten ophalen

Is het laten ophalen echt gratis?

In de meeste gevallen is ophalen gratis, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Het kost bijvoorbeeld meer tijd - en dus geld - om een niet-rolbare auto, zoals een auto zonder banden, op te halen. Ook het ophalen van een volledig uitgebrande auto is niet altijd gratis. Dat komt omdat een uitgebrande auto niet veel waarde vertegenwoordigt. Het verbrande wrak bevat minder waardevolle onderdelen, waardoor gratis ophalen niet altijd interessant is voor het autodemontagebedrijf.

Auto op laten halen bij een bergingbedijf

In veel gevallen kan de auto ook worden opgehaald op de locatie van een bergingsbedrijf. Je hoeft dan zelf niet per se aanwezig te zijn. Zorg dat je autopapieren en autosleutel op de locatie aanwezig zijn. Op die manier kan de medewerker van autosloperij je auto vrijwaren. Spreek met het bergingsbedrijf af dat de autosloperij de vergoeding en de vrijwaring achterlaat of laat deze overmaken en mailen. Wil het bergingsbedrijf liever dat je zelf aanwezig bent? Kies dan een geschikt moment uit, zodat je zelf aanwezig kunt zijn.

Gratis je auto inleveren?

Wil je je auto liever inleveren? Dat is eigenlijk altijd gratis. In de meeste gevallen valt je vergoeding zelfs hoger uit als je de auto zelf inlevert. Immers hoeft het bedrijf dan geen transport te betalen.

(Sloop)auto verkopen?