45 km auto onderdelen kopen bij de autosloperij

01/05/2019   |   20/04/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

De zogenaamde 45 km-auto of brommobielen zijn er in een groot aantal soorten, maten en merken. Voorbeelden van deze merken zijn bijvoorbeeld de minicars van Aixam, Canta, Bellier, Microcar en Grecav. Is er een onderdeel van je autotje kapot en ben je opzoek naar een tweedehands onderdeel om je voertuig te repareren? Denk dan eens aan de autosloperij of autosloop!

Verschillende merken

De afgelopen jaren is dit soort voertuig eigenlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De ontwikkeling van deze auto’s heeft daarom ook niet stilgestaan, waardoor de modellen een moderne uitstraling hebben gekregen en van alle gemakken zijn voorzien. Een van de bekendste merken op de Nederlandse markt is Aixam, een fabrikant die strakke belijnde auto’s aanbiedt. Het merk heeft veel geïnvesteerd in veiligheid, waardoor het tegenwoordig de veiligste in zijn soort is. Naast Aixam zijn er natuurlijk ook andere merken op de markt, zoals Ligier en Microcar.

Onderdeel van je minicar defect

Het kan natuurlijk voorkomen dat er een onderdeel van je 45 km-auto kapot gaat en daardoor aan vervanging toe is. Denk hierbij aan het motorblok, de carrosserie, verschillende elektronische accessoires, een onderdeel van de reminrichting of de verlichting. Nu kun je er bij een garage natuurlijk voor kiezen om een nieuw onderdeel aan te schaffen om je auto mee te repareren, maar dit brengt vaak hoge kosten met zich mee. Een andere mogelijkheid is om eens een kijkje te nemen bij een autosloperij in de buurt, waar ze gebruikte brommobiel onderdelen aanbieden. Deze onderdelen zijn zorgvuldig getest en gecontroleerd, worden soms zelfs geleverd met garantie en kosten een stuk minder!

Minicar onderdelen

Hoe werkt de autosloperij?

Bij een autosloperij worden sloopauto’s gedemonteerd en bruikbare onderdelen uit de wagens gehaald. Meer informatie over de autosloperij lees je hier. Deze worden vervolgens verkocht als tweedehands of gebruikt bij reparaties. Een aantal van deze sloperijen is ook gespecialiseerd in de onderdelen van brommobielen, waardoor ze een groot assortiment hebben van de verschillende merken. Met deze bedrijven kun je contact opnemen, je kunt op hun website kijken of je kunt gewoon langsgaan om te informeren of ze het gewenste onderdeel op voorraad hebben.

Door gebruikte onderdelen te gebruiken, kun je een hoop kosten besparen en daarna weer jaren vooruit met je minicar!