Auto met stormschade of hagelschade verkopen

21/02/2022   |   13/07/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Is jouw auto getroffen door een afgebroken tak? Is er een boom op jouw auto gewaaid? Is er een losgewaaide dakpan op jouw auto gevallen? Zit de lak van jouw auto vol met butsen na een flinke hagelbui? Waarschijnlijk zit je nu met je handen in het haar. Gelukkig kan stormschade aan je auto in sommige gevallen worden vergoed door een autoverzekaar. Echter, dat is helaas lang niet altijd het geval. Ben je alleen WA-verzekerd? Dan is de kans groot dat je helemaal niets vergoed krijgt. Als de schade klein is, kun je natuurlijk gewoon met de schade doorrijden, maar een flinke schade dient gerepareerd te worden. Als het repareren van die schade niet meer rendabel is of als je daar geen geld voor hebt, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk van jouw schadeauto af. Maar hoe verkoop je zo'n auto met storm- of hagelschade? Wij geven je daarover informatie.

Auto met schade omgevallen boom

Zelf je schadeauto verkopen op een online marktplaats

De meest lucratieve manier om je auto te verkopen is meestal een verkoop via online marktplaats. Je verkoopt de auto dan zelf, zonder tussenkomst van een derde, aan een koper. Helaas is het verkopen van een auto via een marktplaats meestal een tijdrovend proces, zeker als het om een auto met stormschade gaat. Gelukkig is wel een sprankje hoop: auto's met fikse schade kunnen in het buitenland soms wel rendabel worden gerepareerd. In lageloonlanden, zoals landen in Afrika en het Oosten van Europa, worden auto's die hier afgeschreven zijn, toch weer opgeknapt. Grote kans dus dat er een buitenlandse koper aan jouw deur komt voor export.

Verkopen via een autoverkoopsite

Wil jij snel van jou auto af én wil jij niet het onderste uit de kan halen? Dan kun je je auto aanbieden op een autoverkoopsite. Aangesloten bedrijven bieden op de door jou ingezonden schadeauto en de exploitant van de website pikt ook een graantje mee. De auto is meestal snel verkocht, maar je ontvangt meestal een lagere vergoeding voor je auto.

Auto met hagelschade na storm

Breng je auto naar de autosloperij

Als je auto stevige schade heeft opgelopen of zelfs total loss is, dan lukt verkopen op de bovenstaande manieren meestal niet meer. Particulieren zijn meestal niet meer geïnteresseerd en omdat de restwaarde erg laag is, trekken ook handelaren hun handen af van jouw auto met stormschade. Gelukkig betaalt de autosloperij in de meeste gevallen een leuke vergoeding voor je auto én kunnen ze hem vrijwel altijd gratis ter plekke ophalen.