Autoverzekering opzeggen na het verkopen van je auto, hoe doe je dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heb je je auto verkocht of laten slopen? Dan wil je natuurlijk geen premie voor de autoverzekering van je auto meer betalen. In dit artikel leggen we uit hoe je je autoverzekering opzegt als je je auto verkocht hebt.

Tip: hier lees je hoe het met het stopzetten van de wegenbelasting zit.

Autoverzekering opzeggen na het verkopen van je auto, hoe doe je dat?

Als je je autoverzekering wilt opzeggen als je je auto verkocht hebt, dien je contact op te nemen met je verzekeraar. In sommige gevallen dien je een kopie van het vrijwaringsbewijs op te sturen of te mailen om de autoverzekering op te zeggen.

Voor het opzeggen van je autoverzekering ben je zelf verantwoordelijk.

Is er een opzegtermijn in het geval van verkoop?

Als je je autoverzekering wilt opzeggen omdat je je auto verkocht hebt, geldt er geen opzegtermijn.

Wat gebeurt er met te veel betaalde premie?

Premie betaal je meestal vooraf, bijvoorbeeld via automatisch incasso. De kans is groot dat je te veel premie hebt betaald als je je auto verkocht hebt. Het bedrag dat je te veel hebt betaald, krijg je weer terug.

Autoverzekering overzetten naar een nieuwe auto?

Ben je van plan om een nieuwe auto aan te schaffen en wil je de autoverzekering meenemen? Dan kun je de autoverzekering meestal tijdelijk opschorten. Voor meer informatie over het opschorten en later overzetten van je autoverzekering naar een nieuwe auto kun je het beste contact opnemen met je verzekeraar.

Hoe kun je controleren of je auto is overgeschreven?

Als het goed is, heb je van de nieuwe eigenaar een vrijwaringsbewijs gekregen. Hierop staat wanneer de auto is overgeschreven van jou naar de nieuwe eigenaar. Heb je geen vrijwaringsbewijs ontvangen? In de Online Voertuigen Informatie database van de RDW kun je zelf controleren of jouw auto is overgeschreven. Volg de onderstaande stappen:

  1. Bezoek de Online Voertuigen Informatie database van de RDW.
  2. Typ het kenteken van jouw voertuig in en druk op enter.
  3. Scroll naar "Vervaldata en historie" en lees onder "Datum laatste tenaamstelling" af wanneer de auto voor het laatste is overgeschreven. Is de auto niet onlangs overgeschreven en zie je daar nog het moment dat jij de auto op jouw naam hebt gezet? Neem dan direct contact op met degene die jouw auto heeft gekocht en vraag om meer informatie.

Meer weten? Hier vind je meer informatie over het controleren of je auto is overgeschreven.

autoverzekering metafoor auto tussen handen

(Sloop)auto verkopen?